3 manieren om je immuunsysteem een boost te geven

3 manieren om je immuunsysteem een boost te geven

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Je immuunsysteem, ook wel afweersysteem genoemd,  wordt ook wel gezien als het verdedigingssysteem van je lichaam.  Dit verdedigingsmechanisme moet je beschermen tegen interne en externe ziekteverwekkers. Niet bij iedereen functioneert het immuunsysteem zoals het zou moeten, hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. In deze blog wordt er nog wat dieper ingegaan op het immuunsysteem, maar ook voornamelijk welke manieren je zelf kan toepassen om je immuunsysteem een boost te geven.

Wat is je immuunsysteem?

In principe werkt je immuunsysteem zo, dat ziekteverwerkers worden herkend en onschadelijk worden gemaakt. Je immuunsysteem zit door je gehele lichaam en is constant aan het werk. Dit ga je goed merken wanneer je een infectie hebt. Verschillende klachten zoals, koorts en hoofdpijn ontstaan. Deze klachten worden tegengaan doordat je immuunsysteem je hiertegen beschermt. Het immuunsysteem bestaat uit verschillende cellen, organen, weefsels en eiwitten.

Welke manieren zijn er om je immuunsysteem een boost te geven?

Wanneer je immuunsysteem verzwakt is kan dit verschillende oorzaken hebben, één daarvan is bijvoorbeeld overgewicht. Wij geven een aantal tips om je immuunsysteem een boost te geven:

  • Eet gezond en gevarieerd: Zojuist is het al aangegeven, een verzwakte weerstand kan ontstaan door overgewicht, het is daarom van belang om de belangrijkste voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen en over het algemeen gezonder te eten. Vitamine A, C, D, zink en ijzer hebben een positieve invloed op je weerstand. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon krijg je hier voldoende van binnen, echter willen sommige mensen dit nog extra aanvullen. Dit kan middels verschillende supplementen.
  • Slaap voldoende en vermijd stress: Het is makkelijk gezegd, maar stress vermijden heeft grote invloed op je immuunsysteem. Mensen die veel stress hebben en daardoor ook slecht slapen kunnen kans hebben op een verzwakt immuunsysteem. Probeer daarom ook altijd minstens 7 uur goed te slapen en houdt je vast aan een bepaald patroon.
  • Zorg dat je fit blijft of wordt: Fit zijn is heel belangrijk. Je voelt je niet alleen energieker, maar ook hebben fitte mensen over het algemeen een betere weerstand. Onder fit zijn wordt onder andere genoeg bewegen verstaan. Regelmatig sporten draagt hier aan bij, dit hoeven geen uren per dag te zijn, maar 45 minuten matige intensiteit verbetert het immuunsysteem al. Het stoppen met roken draagt ook zeker bij aan een betere weerstand.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing