Vitamines

Met gezond en gevarieerd voedsel, voldoende beweging en goede rust krijg je alle vitamines binnen. In sommige gevallen wil je je voeding aanvullen, dan kan een supplement uitkomst bieden. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment vitamines en bestel uw favoriete vitamines direct online!

KOAG/KAG-nr. 4231-0322-1025  

Er zijn geen producten in deze categorie.

 • check

  Deskundig advies over jouw gezondheid

 • check

  Spaarsysteem voor trouwe klanten

 • check

  Gratis verzending vanaf 50,-

 • check

  Wij leveren in Nederland, België en Duitsland

Wat zijn vitamines en wanneer heb ik ze nodig?

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. In de ene soort voeding komen meer vitamines voor dan in de andere soort. Vitamines zijn noodzakelijk voor een normale groei en ontwikkeling, maar ook om gezond te blijven. Het lichaam maakt zelf geen vitamines aan (met een aantal kleine uitzonderingen) en soms kan er vitaminetekort optreden

In Nederland komt dit normaal gesproken bijna niet voor, maar bij bijvoorbeeld ziekte kan de opname van vitamines verstoord worden. ook zijn er een aantal groepen die het advies krijgen een vitaminesupplement te slikken, omdat ze via dagelijkse voeding niet voldoende vitaminen binnenkrijgen. 

Welke natuurlijke vitamines zijn er?


Er zijn 13 stoffen die de naam vitamine hebben. We maken een onderscheid tussen vetoplosbare en wateroplosbare vitamines.

Vetoplosbare vitamines:

Deze vitamines haal je vooral uit producten die vet bevatten, zoals vis, vlees, noten, smeer- en bereidingsvetten en melkproducten.

Wateroplosbare vitamines:

Deze vitamines haal je uit groenten & fruit, volkorenproducten, noten, peulvruchten en melkproducten.

Toedieningsvormen vitaminesupplementen

Vitaminesupplementen zijn verkrijgbaar in diverse vormen. De meest voorkomende is de (kauw)tablet, maar er zijn ook bruistabletten en druppels. Druppels zijn bijvoorbeeld een uitstekende toedieningsvorm voor oudere mensen en jongere kinderen die moeite hebben met het doorslippen van vitaminen in vaste vorm.

Vitamines kopen bij Broeders Gezondheidswinkel

Bij Broeders Gezondheidswinkel vind je een uitgebreid aanbod vitamines en multivitaminen van verschillende merken. Natuurlijk verkopen wij de bekende merken als Davitamon, Solgar en ons eigen merk Vitena, maar in ons aanbod vind je ook de minder bekende merken. 

Vitamines kopen? Bestel ze direct eenvoudig online bij Broeders Gezondheidswinkel! Meer weten over welke vitamines het beste aansluiten bij uw behoeften of heb je een vraag? Kom gerust langs bij Broeders Gezondheidswinkel voor een persoonlijk advies of neem contact met ons op.