Hoe krijg je een juiste balans met eten?

Hoe krijg je een juiste balans met eten?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Verantwoord eten

Er zijn een aantal dingen van belang voor een juiste balans. Een gezonde voeding begint en eindigt altijd met een juiste balans tussen de vijf belangrijke voedingstoffen; koolhydraten, vet, eiwitten, vitamines en mineralen, vocht. Ten tweede is het van belang dat deze stoffen ook in de juiste hoeveelheden worden ingenomen. En als derde is van belang dat we matig omgespringen met ongezonde voedingen zoals koffie en alcohol.

Hoeveel van wat?

De hoeveelheid voedingsstoffen die een lichaam nodig heeft is afhankelijk van diverse factoren zoals: bouw, lengte, gewicht en stofwisseling, leeftijd, het activiteitniveau en de bewegingsintensiteit.

Voor de energie!

Vitamines zijn zelf geen bron van energie, maar zij vervullen wel een belangrijke functie bij de energielevering. Vitamines versnellen namelijk de chemische reacties waarbij energie vrijkomt. Zij fungeren als een katalysator. In deze functie veranderen zij zelf niet van samenstelling. Een tekort aan vitamines kan resulteren in een afnemend vermogen om energie te gebruiken.

Verantwoorde recepten voor de juiste balans

Ga op reis door de seizoenen van het jaar en wordt verrast met de biologische lekkernijen en speciale gezonde snacks. Kortom; geniet volop van biologische recepten voor de juiste balans! Als we u een tip mogen geven; deze recepten zijn ook heel leuk als cadeau voor vrienden en familie of natuurlijk voor uzelf. Geniet nu van de overheerlijke biologische recepten met een van deze receptenboeken. Bekijk hier de receptenboeken! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing