Hoe kunt u vitamine D aanvullen?

Hoe kunt u vitamine D aanvullen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Vitamine D zorgt onder meer voor sterke botten en tanden en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, immuunziekten en kanker. Het is daarom ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt. 

Vitamine D2 en D3

Er bestaan verschillende soorten vitamine D. Voor de mens zijn vooral vitamine D2, ergocalciferol, en vitamine D3, cholecalciferol, belangrijk. Vitamine D2 wordt op een natuurlijke manier aangemaakt door planten. Vitamine D3 wordt door het lichaam aangemaakt wanneer je huid in contact komt met UV-straling uit zonlicht. Ons lichaam zet beide soorten vitamine D om in de actieve vorm van vitamine D. Vitamine D3 is tevens krachtiger dan vitamine D2.

Vitamine D in de schijnwerpers

Vitamine D is de laatste tijd volop in het nieuws en een belangrijke oorzaak hiervoor is de huidige coronacrisis. Er wordt namelijk gezegd dat vitamine D beschermt tegen covid-19. De wetenschap heeft nog geen definitief antwoord op de vraag of dat ook daadwerkelijk zo is. Verschillende studies tonen aan dat mensen met een laag vitamine D gehalte in het bloed ernstiger ziek worden van het virus. Het probleem daarbij is echter dat de risicogroepen voor het virus vaak óók een lage vitamine D-spiegel hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouderen, mensen die overgewicht hebben of mensen met een onderliggende ziekte. Veel consumenten wachten niet op dat definitieve antwoord van de wetenschap en slaan het supplement massaal in onder het mom van ‘baadt het niet dan schaadt het niet’. Het innemen van extra vitamine D is sowieso aan te raden voor een grote groep mensen, want recent onderzoek laat zien dat eigenlijk iedereen een tekort heeft.

Het aanvullen van vitamine D

Om een tekort aan vitamine D aan te vullen, raden wij je aan om dagelijks een voedingssupplement met vitamine D in te nemen. Vitamine D wordt opgelost in vet en daarom is het belangrijk om het supplement in te nemen tijdens het nuttigen van een maaltijd. Vitamine D die opgelost is in een vetmatrix van olfijolie, wordt nog beter opgenomen in de darmen. Ons assortiment bevat meerdere preparaten met vitamine D van toonaangevende merken als onder meer Solgar, Golden Naturals en Lamberts. Zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheid en het gebruik van de supplementen in acht neemt.

Vragen?

Heb je nog vragen over vitamine D of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Joseph Louis calendar_today Geplaatst op:

Ik wil graag weten over het vitamine d welke is goed voor mij als 60 plus

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedendag, Het beste is om 75 ug per dag in te nemen en dan in olie opgeloste capsules. Golden Naturals Vit D3 75 mcg
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing