Sneller herstellen van griep

Sneller herstellen van griep

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De griep is een veelvoorkomende infectieziekte die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Het is een ziekte die vaak wordt verward met de gewone verkoudheid, maar de symptomen zijn doorgaans ernstiger en duren langer. In deze blog bespreken we de symptomen van griep en geven we antwoord op veelgestelde vragen over de ziekte, zoals of en eventueel hoe je sneller kunt herstellen van griep en wat je kunt doen om de klachten dragelijker te maken.

Wat is griep?

De griep, of influenza, is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Het virus kan zich verspreiden door de lucht en door direct contact met besmette oppervlakken. De symptomen van griep zijn onder meer koorts, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, droge hoest en een verstopte neus. De ziekte duurt meestal ongeveer een week, maar kan in sommige gevallen langer aanhouden.

Heb ik griep?

Heb ik griep? Als je symptomen hebt zoals koorts, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, droge hoest en een verstopte neus, dan is de kans groot dat je griep hebt.  Over het algemeen gaat griep het vaakst gepaard met koorts, niezen, hoesten en/of keelpijn. Griep komt het meest voor in de maanden december tot april. Het is misschien zelf lastig inschatten of je last hebt van een gewone verkoudheid of dat je echt griep hebt. Over het algemeen kun je stellen dat een gewone verkoudheid milde klachten oplevert waardoor je bijvoorbeeld wel slecht kan slapen, maar dit kunnen bij een griep serieuzere klachten zijn.

Kan ik sneller herstellen van griep?

Er is helaas geen genezing voor griep, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de tijd dat je ziek bent wat dragelijker te maken, dit kan bijvoorbeeld met de volgende tips:

  • Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is voldoende rust nemen. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en door voldoende te rusten, geef je je lichaam de kans om te herstellen. 
  • Daarnaast is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Drink veel water en thee om uitdroging te voorkomen. Het drinken van thee kan ook helpen bij het verlichten van het hoesten. 
  • Het is belangrijk om gezond te eten, met veel eiwitten, fruit en vitamines. Dit helpt het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ondersteunen bij het herstel. 
  • Een warme douche kan ook helpen bij het verminderen van spierpijn en het openen van de luchtwegen bij griep.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel!

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Lidie calendar_today Geplaatst op:

Deze winter al 2x griep. Beide keren lang smaak- en reukverlies. Heel erg snotterig( wekenlang). Dit smaakverlies heb ik nog nooit meegemaakt en het duurt weken ( maanden) voordat het een beetje herstelt. Wat kan ik hier aan doen?

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing