Menopauze: De meest gestelde vragen

Menopauze: De meest gestelde vragen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In deze blog worden alle onduidelijkheden die heersen wat betreft de menopauze en de overgang weggenomen. De meest voorkomende vragen worden beantwoord en daarnaast worden er voorbeelden gegeven van supplementen die gebruikt kunnen worden wanneer je in de menopauze terecht komt.

Wat is menopauze?

Kort gezegd is de menopauze de laatste ongesteldheid van een vrouw. Gemiddeld gebeurd dit wanneer vrouwen 51 jaar zijn. Er zijn wel factoren die dit kunnen beïnvloeden, zo zijn rokers vaak 2 jaar eerder.

Wat gebeurt er tijdens de menopauze?

Tijdens de menopauze valt de hormonale en voortplantingsfunctie van de eierstokken volledig stil. Gedurende deze periode valt de menstruatiecycli volledig weg en wordt er geen oestrogeen meer geproduceerd. Het mechanisme dat die cycli regelde is op een natuurlijke manier uitgeput, waardoor de menstruatie afneemt. 

Hoe lang duurt de menopauze?

Er wordt gesproken van de overgang als een vrouw een jaar niet gemenstrueerd heeft. Dit betekent dat alleen achteraf is vast te stellen wanneer de menopauze begonnen is. Conclusie is dus ook dat de menopauze één jaar duurt voordat er gesproken wordt over de overgang.

Wat gebeurt er na de menopauze?

Na de menopauze begint de postmenopauze. Dit betekent dat je eicellen op zijn, je geen menstruaties meer gaat krijgen en dat je eierstokken geen hormonen meer kunnen aanmaken. Gevolg hiervan is dat je lichaam overgaat van vruchtbaar zijn naar onvruchtbaar zijn.

Signalen van een premenopauze 

De premenopauze is de periode voorafgaand aan de menopauze. In deze fase zijn er al een aantal symptomen en signalen die kunnen duiden op de menopauze:

  • Onregelmatige menstruatiecyclus
  • Gewrichtspijn
  • Opvliegers
  • Nachtelijk zweten
  • Vermoeidheid en futloosheid
  • Gewichtstoename

Supplementen en de menopauze

Er zijn verschillende supplementen die je door de menopauze heen leiden. Daarnaast is lichaamsbeweging en het eten van gezonde voeding belangrijk. Dit kan aangevuld worden met supplementen als calcium, Flavonoïden, omega-3 vetzuren en Multivamines. Ook tijdens de menopauze is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen.

Meer over de menopauze weten? Bestel het boek op onze website of neem contact op bij eventuele vragen.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline dorine Dierkens calendar_today Geplaatst op:

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste , Ook al slik je nog elke maand hormonen, jouw eigen hormonen progesteron en oestrogeen zullen blijven dalen; het proces van de overgang gaat gewoon door; Als je pas laat stopt met de pil, dan kunnen de overgangsverschijnselen een stuk heviger zijn door de plotselinge hormoonveranderingen.
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing