Zes voordelen van sporten

Zes voordelen van sporten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Sporten is goed voor je en brengt verschillende voordelen met zich mee. Voordelen die je van te voren wellicht zelf niet eens wist.

Broeders geeft je de zes meest verrassende voordelen van sporten.


1. Rennen vertraagt het verouderingsproces Uit een onderzoek onder 500 joggers bleek dat zij een hogere levensverwachting hebben dan niet-joggers. Zij kregen pas veel later last van ouderdomskwaaltjes. Deze kwaaltjes traden bij joggers gemiddeld 16 jaar later op.

2. Je voelt je minder moe Het klinkt tegenstrijdig, maar als je weinig energie hebt of moe bent, moet je juist gaan bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat beweging ervoor zorgt dat je je een stuk fitter voelt. Dit is onderzocht door gezonde jonge volwassen die zich voortdurend moe voelden. Zij moesten 3 keer per week 20 minuten op een hometrainer fietsen. De ene groep fietste in een matig tempo, de andere in een laag tempo en de derde groep fietste helemaal niet. De fietsende proefpersonen voelden zich na 6 weken gemiddeld 20 procent meer energiek. De groep die in een laag tempo fietste, voelde de grootste verbetering.

3: De menopauze heeft minder impact Maak een einde aan psychologische menopauzeklachten door regelmatig een stevige wandeling te maken. Denk hierbij aan symptomen zoals stress, depressie en bezorgdheid. Uit onderzoek van afgelopen jaar bleek dat een looproutine van een kwartiertje per dag al helpt. Maar het meeste effect trad op bij minimaal 5 keer per week 1,5 uur wandelen.

4: Je slikt minder pillen Ben jij het beu om alsmaar die medicijnen te slikken? Maak dan eens wat vaker een stevige wandeling. Hoe intensiever je loopt en hoe langer de afstand, hoe kleiner de kans dat je medicatie hoeft te gebruiken tegen diabetes, een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte. Dit is gebleken uit een onderzoek onder ruim 40.000 mannen en vrouwen.

5: Je bloeddruk gaat omlaag Veel mensen merken weinig van een te hoge bloeddruk, totdat het te laat is. De gevolgen hiervan kunnen resulteren in een beroerte of zelfs een hartinfarct. Gelukkig kun je dit voorkomen door regelmatig te bewegen. Met name duursporten als fietsen, hardlopen en zwemmen zijn een goede keuze.

6: Je hebt minder kans op een depressie Beweging gaat een teveel aan lichaamsvet tegen. Een teveel aan lichaamsvet verstoort de hormoonhuishouding en produceert slechte stoffen, waardoor je je depressief kunt voelen. Een half uur per dag intensief bewegen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden en dus nare ziektes en depressies op afstand te houden. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing