De beste tips voor de huidverzorging van je kind

De beste tips voor de huidverzorging van je kind

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Eén van de belangrijkste organen van het lichaam is de huid, net zoals bij volwassenen is het bij je kind van groot belang dat de huid goed verzorgd wordt. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende huidproducten te koop, het wordt dus steeds lastiger om een keuze te maken. Wist je dat het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten op latere leeftijd kan leiden tot eczeem en psoriasis. In deze blog wordt het belang van een goede huidverzorging benadrukt en de beste tips worden gegeven voor de huidverzorging van je kind. 

Belang van een goede huidverzorging

In de basis heeft de huid een regulerend en herstellend vermogen wat ertoe in staat is om zichzelf in goede conditie te houden. Echter wordt onze huid steeds meer belast waardoor de natuurlijke vetlaag van het lichaam verdwijnt en waardoor de huid geïrriteerd kan raken. Het gevolg is dat de huidbarrière wordt verstoord die als beschermlaag hoorde te dienen. Dit kan leiden tot een vochttekort of verschillende huidaandoeningen, zoals eczeem, puistjes, schilfertjes, rode bultjes en een gevoelige huid.

Huidverzorging 

Het verzorgen van de huid van je kind is zeer belangrijk, bijvoorbeeld tegen zon. Wij geven een aantal tips voor de verzorging van je huid, wanneer je kind voor een langere periode wordt blootgesteld aan de zon:

  • Smeer je kind elke 2 uur in met zonnebrandcrème 
  • Gebruik zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minstens 30
  • Laat je kind met een zonnebrilletje of petje spelen in de zon
  • Laat je kind tussen 12 en 3 niet te lang in de zon

Huidverzorgingsproducten

In deze blog zijn al veel redenen gegeven waarom de huidverzorging van je kind net zo belangrijk is als de huidverzorging van jezelf. Voor je kind is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke huidverzorgingsproducten. De huid van je kind namelijk zeer kwetsbaar en irriterende ingrediënten zoals parfum, alcohol en parabenen moeten vermeden worden. Hierbij nog een aantal tips waar je het best op kan letten bij het kopen van huidverzorgingsproducten:

  • Dermatologisch getest, dit bewijst dat een product zacht of verzorgend werkt
  • Mild voor de huid
  • Vrij van parabenen
  • PH neutraal
  • Bij voorkeur hypoallergeen

Heb je nog vragen over de gezondheid van je kind, neem contact op met je huisarts of kijk op rijksoverheid voor verdere informatie.


 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing