Eczeem? Hydrateren en insmeren!

Eczeem? Hydrateren en insmeren!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:
Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben er last van en daarmee is het een van de meest voorkomende chronische ziekten in ons land: eczeem. Eczeem is een huidaandoening waarbij mensen last hebben van jeukende uitslag. Dit kan voorkomen in de vorm van een rode, schrale huid met schilfers, bultjes en korstjes. Mensen met eczeem hebben een droge huid die niet genoeg vocht vasthoudt en dat veroorzaakt vervolgens een ontstekingsreactie. 

Seborroïsch eczeem

Eczeem komt voor in verschillende vormen. Een van die vormen is seborroïsch eczeem. Deze vorm is vrij mild en komt ongeveer bij een op de 20 mensen voor. Er is sprake van een rode huid met vette, gelige schilfers erop. De huid kan jeuken, maar dit is niet altijd het geval. De lichtste vorm van de seborroïsche vorm is roos. Hoe deze huidaandoening ontstaat is niet precies bekend. Er wordt vanuit gegaan dat de seborroïsche variant te maken heeft met gist dat op iedere huid voorkomt en leeft van het vettige laagje op de huid. Wanneer de samenstelling van dat vettige laagje verandert, zouden gistcellen zich sneller kunnen vermenigvuldigen en huidirritatie kunnen veroorzaken.

Constitutioneel eczeem

De meestvoorkomende eczeemsoort is constitutioneel of atopisch eczeem. Deze vorm komt vaak voor in combinatie met allergieën, hooikoorts en astma en ontstaat over het algemeen in de kindertijd. Dat betekent overigens niet dat je er alleen dan last van hebt, vaak blijf je hier gedurende de rest van je leven last van houden. Ook is de constitutionele vorm erfelijk.

Eczeem behandeling

Eczeem valt van binnenuit en van buitenaf te bestrijden. De huid is een afspiegeling van hetgeen zich in de darmen bevindt. Daarom adviseren wij om te beginnen met het oplossen van het probleem vanuit je darmen. Uiteraard vermindert een gezond voedingspatroon met veel verse producten eczeemklachten. Kies voor vezelrijke producten omdat deze de goede darmbacteriën voeden. Daarnaast genezen en verlichten gember en kool je darmklachten. Het eten van vette vis, avocado's en tarwekiemolie werkt ontstekingsremmend en kunnen je huidklachten verminderen. Zeevruchten en kokos voeden op hun beurt je huid. Producten als koffie, thee, melkproducten, tarwe, alcohol, suiker en fabrieksmatige voeding kun je beter vermijden. Van buitenaf kun je de eczeem verminderen door kokosolie of aloë vera op je huid te smeren. Kokos zorgt ervoor dat je huid zijn natuurlijke vetgehalte weer hersteld en aloë vera versnelt het herstel van een gekwetste huid. Daarnaast raden wij de natuurlijke eczeemcrèmes van Grahams, Lucovitaal en VSM aan. Naast al dat smeren kun je ook kiezen voor de Meine Base badzouten. Bovendien is het verstandig om de volgende adviezen op te volgen:
  • Douche niet te vaak, te lang en te heet en gebruik huidverzorgingsproducten zonder parfum.
  • Draag comfortabele, katoenen kleding.
  • Zorg dat de lucht in huis niet te droog is.
  • Houd je nagels kort zodat je de huid 's nachts niet open kunt krabben
  • Stel je huid bloot aan zomerzon.
  • Draag vochtdoorlatende kleding en douche meteen na het sporten.
  • Drink niet teveel alcohol

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing