Soorten huidaandoeningen en wat kun je ertegen doen

Soorten huidaandoeningen en wat kun je ertegen doen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Rode vlekken, jeuk of een droge huid. Het kunnen tekenen zijn van een vervelende huidaandoening. Er zijn tal van huidaandoeningen die verschillende symptomen kunnen opleveren. In deze blog wordt er daarom ook dieper ingegaan op de meest voorkomende huidaandoeningen en wat je er tegen kunt doen.

Psoriasis

Psoriasis is één van de bekendste chronische huidaandoeningen. In Nederland hebben ongeveer 300.000 mensen last van deze aandoening. Er is geen eenduidige uitkomst die bepaald wie wel of niet last heeft van psoriasis, zowel jong en oud als man en vrouw kunnen het krijgen. Psoriasis ontstaat door een proces van het vernieuwen van de huidcellen. Om precies te zijn ontstaat het door het abnormaal snel vernieuwen van huidcellen. Symptomen van psoriasis zijn het dik worden van de huid en het rood worden van de huid. De plekken kunnen ook wel eens pijnlijk zijn.

Acne

De bekendste huidaandoening is acne. Acne is de medische term voor jeugdpuistjes. Anders dan psoriasis krijgt bijna iedereen in zijn jeugd acne. Ongeveer 85% van de mensen tussen 12 en 24 krijgt er last van. Omdat zoveel mensen er last van hebben zie je dat er steeds meer disciplines ontstaan die zich bezighouden met de behandeling van acne. Er bestaan veel fabels over acne, zo zou een slechte verzorging en het eten van fastfood de reden zijn van acne, echter is dit niet bewezen. Rode pukkels, bultjes en mee-eters kunnen huidafwijkingen zijn die ontstaan door acne.

Eczeem

Eczeem is een verschijnsel wat zich vooral uit in de vorm van kleine blaasjes, schilfering, zwelling, rode bultjes en korstjes. Daarnaast kan er ook nog jeuk optreden. Eczeem wordt gezien als een ontstekingsreactie van de huid, die bij volwassenen voorkomt, maar ook veelvuldig bij kinderen. De huidbarrière is verstoord waardoor je minder goed wordt beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Gevolg hiervan is dat de huid droog en schilferig wordt. Eczeem kan erfelijk zijn, daarnaast spelen zweten, klimaatfactoren en stress ook een rol. Een eczeem zalf kan uitkomst bieden tegen de klachten.

Gelukkig zijn er verschillende tips en huidverzorgingsproducten die de klachten kunnen laten afnemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Minder vaak douche of in bad.
  • Geen of weinig zeep.
  • Smeer 2 keer per dag jezelf in met een zalf of crème, bij voorkeur een vette zalf.
  • Zonlicht kan helpen, maar ga niet te lang in de zon en smeer jezelf desnoods in. Zonbescherming is zeer belangrijk, omdat te lang in de zon ook klachten kan opleveren.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing