Tips om een droge huid te voorkomen

Tips om een droge huid te voorkomen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Van nature een droge huid? Dit kan zeer frustrerend zijn omdat je veel meer aandacht moet besteden aan lichaamsverzorging vergeleken met iemand die van nature een soepele en rimpelloze huid heeft. Toch zijn er verschillende verzorgingsmiddelen die je kunnen helpen je huid soepeler te maken ook als je last hebt van een extreem droge huid. In deze blog wordt de oorzaak van een droge huid beschreven en wordt er antwoord gegeven op de vraag: Is een droge huid te voorkomen?

Hoe herken je een droge huid?

Er zijn verschillende kenmerken waaraan je een droge huid kan herkennen. Zo is een droge huid vaak gevoelig, jeukt het en soms zitten er witte schilfers op de huid. Daarnaast is het mogelijk dat rode droge plekken ontstaan op de huid. Heb je last van een droge huid dan ben je ook gevoeliger voor eczeem. In principe kan de gehele huid droog zijn, toch zijn er een aantal plekken op het lichaam waar een droge huid vaker voorkomt, zo komt een droge huid vaak voor op het gezicht (rondom de ogen), de benen, de rug en de ellebogen.

Oorzaak van een droge huid

Er is geen eenduidige oorzaak aan te wijzen hoe een droge huid ontstaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat mensen van zichzelf een droge huid hebben. Dit ontstaat doordat de huid te weinig talg aanmaakt waardoor de huid uitdroogt. Naarmate we ouder worden maken we ook steeds minder talg aan. Andere veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere:

  • Te lang in de douchen of in bad. Wanneer je te lang en te heet doucht of in bad zit, spoel je als het ware je eigen vetlaagje van je huid waardoor de huid droger wordt. Ditzelfde geld voor te vaak de handen wassen.
  • De kans op een droge huid kan verschillen per seizoen. Zo kun je in de winter geregeld last hebben van een droge huid, omdat de verwarming binnen aanstaat wat ertoe leidt dat de lucht droger wordt.
  • Gevoeligheid voor verschillende stoffen.  Je huid kan gevoelig zijn voor verschillende stoffen, zoals zeep en shampoo.

Een droge huid voorkomen

Het is niet helemaal uit te sluiten dat je last krijgt van een droge huid, maar er zijn wel een aantal tips die de kans op een droge huid verminderen. Eerder in de blog werd aangegeven dat te lang en te warm douchen niet goed is voor je huid. Dit kan je verbeteren door korter en minder warm te douche. Daarnaast heeft gezonde voeding een positieve invloed op de huid. Het is aan te raden om voldoende omega 3, omega 6 en vitamine E binnen te krijgen, omdat deze stoffen zorgen voor stevige celwanden. Suikers en snelle koolhydraten (zoals zoete tussendoortjes) hebben dan weer een negatief effect op de huid.

Wat te doen tegen een droge huid

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huid minder droog te maken. Smeer bijvoorbeeld een crème op voor de schrale huid, doe dit minstens tweemaal daags. Vette zalf of crème werkt verzachtend en beschermend voor de huid.

Een alternatief voor een dagcrème is bodylotion. Bij Broeders Gezondheidswinkel kun je terecht voor verschillende producten bedoeld voor de droge huid. Denk hierbij aan gezichtsverzorgingsproducten, bodylotion, zonnebrandcrème en anti-rimpel crème.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons, plaats een reactie onder deze blog of bezoek onze winkel! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing