Exfoliant: wat is het en hoe te gebruiken?

Exfoliant: wat is het en hoe te gebruiken?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In deze blog gaan we het hebben over exfoliant, een verzorgingsproduct dat helpt met het bestrijden van dode huidcellen. Bij jonge mensen wordt de huid automatisch vernieuwd. Wanneer je wat ouder wordt vertraagd dit proces en kan het wat langer duren voordat je huid is vernieuwd.  Exfoliant kan in dit proces uitkomst bieden, in deze blog gaan we hier dieper op in. Verder kom je nog wat meer te weten over exfoliant zelf en hoe het gebruikt moet worden.

Wat is exfoliant?

Exfoliant is een product dat helpt bij het verwijderen van dode en loszittende huidcellen. Zoals aangegeven vernieuwt de huid steeds trager naarmate je ouder wordt. Dit kan er weer voor zorgen dat huidcellen ophopen waardoor je huid er grauw uitziet, er een droge huid  ontstaat en er schilfers en onzuiverheden kunnen ontstaan. Een exfoliant gebruik je om dit te voorkomen. 

Vormen van exfoliant

Exfoliant heb je in de vorm van een scrub, crème of gel. In exfoliant zitten zuren die ervoor zorgen dat huidcellen worden losgeweekt. Uiteindelijk zorgt dit proces ervoor dat de huid gaat vervellen, waardoor het gestimuleerd wordt om nieuwe huidcellen aan te maken. 

Voordelen exfoliant

Aan het gebruik van exfoliant zitten verschillende voordelen, hierbij een aantal van deze voordelen;

  • Exfoliant maakt de huid glad: Exfoliant maakt de huid glad en zacht door de dode huidcellen los te laten, waardoor deze huidcellen makkelijk loslaten wat leidt tot een gladde en zachte huid.
  • Vervaging van pigmentvlekken: Door regelmatig te exfoliëren zorg je ervoor dat de bovenste laag van de huidcellen verwijderd worden. Zoals aangegeven stimuleert dit je huid om zich constant te blijven vernieuwen. Bijkomend voordeel bij het stimuleren van deze cellen is dat pigmentvlekken sneller kunnen vervagen.
  • Verstopping van de talgklieren wordt voorkomen: Deze producten verwijderen overtollig talg, waardoor de talgklieren niet verstopt raken. Bijkomend voordeel is dat puistjes en mee-eters minder kans hebben te ontstaan.

Bij Broeders Gezondheidswinkel kun je terecht voor verschillende producten omtrent exfoliant. Benieuwd geworden naar dit product? Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan de winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing