Waar is omega 3 goed voor

Waar is omega 3 goed voor

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In deze blog gaan we het hebben over één specifiek onderwerp, namelijk omega 3. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn: alfa-linoleenzuur en visvetzuren. Omega 3 wordt niet zelf aangemaakt door ons lichaam en moeten we dus uit voeding halen. In deze blog wordt je meegenomen in de volgende onderwerpen: Wat is omega 3? Wat doet omega 3? Waar zit omega 3 in? Waar is omega 3 goed voor?

Wat is omega 3?

Zoals aangegeven zijn omega 3 onverzadigde vetzuren. Wat onverzadigde vetzuren onderscheidt van verzadigde vetzuren, is de een of meer dubbele bindingen. Daarnaast is omega 3 een essentiële vetzuur. Dit betekent dat het lichaam niet in staat is om omega 3 zelf aan te maken, maar dat je het binnen moet krijgen via voeding.  Omega 3 past in een gezond voedingspatroon, later in deze blog meer informatie over welke producten omega vetzuren bevatten.

Waar zit omega 3 in?

Er zijn veel verschillende producten waar omega 3 inzit.  Omega 3 wordt in de meeste gevallen meteen geassocieerd met vette vis. Dit klopt zeker, maar er zijn genoeg andere voedingsmiddelen die omega 3 bevatten:

  • Vette vis, denk hierbij aan makreel, haring, sardines, zalm en forel.
  • Noten, dit kunnen walnoten, amandelen, hazelnoten en pinda’s zijn.
  • Groene bladgroenten en koolsoorten.
  • Sommige vlees-en eiersoorten.
  • Plantaardige oliën, denk hierbij aan lijnzaadolie, hennepolie, olijfolie en koolzaadolie.

Wanneer je een gevarieerd voedingspatroon hebt krijg je voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen en dus ook omega 3.

Waar is omega 3 goed voor?

Omega 3 vetzuren uit visolie hebben een gunstig effect op de vetsamenstelling van het bloed. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als een dieet niet voldoende helpt. Andere kant van het verhaal is dat te veel omega 3 ook niet goed is.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing