Tips om haaruitval te voorkomen bij vrouwen

Tips om haaruitval te voorkomen bij vrouwen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wanneer je als vrouw last krijgt van haaruitval, kan dit verschillende oorzaken hebben. Voor jezelf is het misschien lastig om een verband te leggen tussen haartuitval en de precieze oorzaak. In deze blog wordt aandacht besteed aan de verschillende oorzaken van haaruitval bij vrouwen,  hoe een gezonde levensstijl kan bijdragen aan gezond haar en wat je nog meer kunt doen om gezond haar te onderhouden.

Oorzaken haaruitval

Zoals aangegeven kunnen er verschillende redenen zijn waardoor je als vrouw last krijgt van haaruitval. Bij deze een aantal veelvoorkomende voorbeelden:

  • Haaruitval door lichamelijke veranderingen en/of stress: 

De aanmaak van cortisol speelt een grote rol bij haaruitval door stress. Cortisol zorgt namelijk voor een verhoogd adrenalineproductie. Dit leidt tot ophoping in de talgklieren, wat weer voor een overproductie aan melkzuur zorgt. Melkzuur is schadelijk voor je haren, waardoor haartuitval kan ontstaan.

  • Ijzertekort in het lichaam

Een ijzertekort in je lichaam kan leiden tot versterkte haaruitval. Het lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren zoals het hoort. Wanneer dit niet het geval is door een ijzertekort, dan is het een mogelijkheid dat haaruitval kan ontstaan.

Naast deze twee oorzaken zijn er nog vele andere mogelijke oorzaken van haaruitval. Denk hierbij aan een te laag gewicht, medicijnen of ziektes, zoals een schildklierziekte. Het is raadzaam een huisarts te raadplegen wanneer je twijfelt over de oorzaak van je haaruitval.

Vragen over een gezonde haarverzorging? Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Gezonde levensstijl

Het is geen geheim dat een gezonde levensstijl in veel gevallen bijdraagt aan gezond en mooi haar. Daarnaast maak je de kans op haartuitval kleiner door genoeg vitamines en water binnen te krijgen. Een gezonde levensstijl ziet er als volgt uit;

  • Eet voldoende fruit en groente
  • Je krijgt dagelijks de nodige bouwstoffen, mineralen en vitamines binnen
  • Je rookt niet en drinkt geen overmatige hoeveelheden alcohol
  • Je ervaart weinig stress
  • Je hebt genoeg lichaamsbeweging

Behoudt van gezond haar

Een goede haarverzorging is zeer belangrijk, maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? Dit begint al bij hele simpele dingen, zoals niet te vaak je haar wassen, geen parfum in je haar spuiten en je haar wassen met lauw water. Daarnaast zorgt een tekort aan vitamine B8 voor haaruitval, zorg dus dat je voldoende vitamine B8 binnenkrijgt. Deze vitamine zit bijvoorbeeld in vlees en zuivel, maar dit kan ook aangevuld worden in de vorm van een supplement. De laatste tip is het gebruik maken van speciale shampoo bedoeld tegen haaruitval.

Vragen over een gezonde haarverzorging? Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing