Praktische oplossingen voor kaalheid en haaruitval

Praktische oplossingen voor kaalheid en haaruitval

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De meeste mensen, vooral mannen, krijgen met kaalheid te maken. De hoofdhuid is dan door het haar heen te zien. Het haar is uitgedund. Kaalheid kun je niet voorkomen.  Je kunt een pruik of een toupet gaan dragen om het te verbergen. Een toupet is een haarstukje dat dezelfde vorm heeft als de kale plek. Het moet goed op de schedel passen.De kleur moet passen bij die van eigen haar. Het haarstukje kan verschieten of verbleken. Het voelt meestal niet prettig aan op een transpirerend hoofd.

Oorzaken voor haaruitval:

  • Leeftijd: het kaal worden kan al op twintigjarige leeftijd beginnen, maar het kan ook tot op hoge leeftijd uitblijven. Bij de meeste mensen begint kaalheid op middelbare leeftijd.
  • Erfelijkheid: zowel de moeder als de vader kan de erfelijke aanleg voor kaalheid aan het kind doorgeven
  • Zware behandelingen met het slikken van medicijnen
  • Slechte voeding
  • Dragen van een pet of hoed
  • Zwangerschap: vrouwen kunnen tijdens of na de zwangerschap meer haar verliezen dan gewoonlijk. Dit is tijdelijk. Het haar krijgt later weer zijn normale dikte.

Door middel van kunsthaar kun je kaalheid verbergen. Kunsthaar is niet van jezelf.

Voorbeelden van kunsthaar zijn.

  • Pruik: Dit is een kap van vals haar die de hele hoofdhuid bedekt. De kleur ervan moet zo veel mogelijk op de natuurlijke haarkleur lijken
  • Haarweving: hier worden strengen van het eigen haar over de kale plek gelegd. Zo krijg je een netwerk van haren dat met de eigen wortels in de hoofd huid vastzit. Hier worden de valse haren aan vastgeknoopt. Zodra het eigen haar een beetje gegroeid is, gaat de weving losser zitten. Die moet dan opnieuw worden aangebracht.
  • Haartransplantatie: Hierbij worden stukjes dichtbehaarde hoofdhuid weggenomen en aangebracht op de kale gedeelten. Hier gaat de haargroei gewoon weer verder. Haartransplantatie is tijdrovend, kostbaar en erg pijnlijk.

Er is ook een totaal natuurlijke en pijnloze oplossing voor haarproblemen: Bioxsine. Bioxsine bevat een plantaardige formule te gebruiken bij haaruitval en is speciaal bestemd voor personen die te maken hebben met haaruitval en/of de ontwikkeling van sterker en steviger haar in stand wensen te houden of te stimuleren. Heeft u vragen of toevoegingen over haaruitval? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing