Vitamine D3: vaak kun je er wat extra van gebruiken

Vitamine D3: vaak kun je er wat extra van gebruiken

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor ons lichaam. Het helpt bij het behoud van sterke botten en tanden, ondersteunt de weerstand en speelt een rol bij het behoud van sterke spieren. De Gezondheidsraad adviseert vrouwen ouder dan 50 jaar om extra vitamine D te nemen. De 100% plantaardige vitamine D3 van A. Vogel kan dan ondersteunen. Zonlicht en gezonde voeding zijn de belangrijkste bronnen van vitamine D. Om allerlei redenen kan het zijn dat je als mens onvoldoende vitamine D uit deze bronnen haalt. Leeftijd, huidtype en seizoen zijn namelijk factoren die ook een rol spelen bij de aanmaak van vitamine D.

Extra vitamine D, voor wie?

De Gezondheidsraad adviseert vrouwen ouder dan 50 jaar om 10 mcg extra vitamine D per dag in te nemen. Mannen en vrouwen van 70 jaar en ouder wordt geadviseerd zelfs 20 mcg per dag extra te nemen. Toch blijkt uit onderzoek van A. Vogel (onder 928 respondenten) dat 55% van de Nederlandse vrouwen (50 jaar en ouder) het advies niet opvolgt.

100% plantaardig vitamine D3

Voor het behoud van sterke botten en ter ondersteuning van je weerstand is er A. Vogel Vitamine D3 10 mcg en 25 mcg. Veel producten hebben een dierlijke bron zoals vis of wolvet. De kleine tabletten van A. Vogel zijn 100% plantaardig met als basis korstmos. Hierdoor is A. Vogel Vitamine D3 ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Kun je extra vitamine D gebruiken?

Doe de vitamine D test op www.avogel.nl/vitamine-d en kom erachter. Bron: www.avogel.nl

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing