Homeopathie bestrijdt de diepere oorzaak van ziekte

Homeopathie bestrijdt de diepere oorzaak van ziekte

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze. Daarmee wordt bedoeld dat er op een andere manier naar ziekte en gezondheid gekeken wordt dan bij de reguliere geneeskunde.  In de reguliere geneeskunde worden symptomen van een ziekte bestreden. Een homeopathisch geneesmiddel is niet bedoeld om in te grijpen in het chemische systeem van de mens. Het stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Een gezond lichaam is namelijk in staat om aanvallen af te slaan.

Geen bijwerkingen

In de homeopathie gaat men ervan uit dat kenmerken van ziekte bestreden kunnen worden met middelen die bij gezonde mensen die klachten juist oproepen. Een voorbeeld: mensen die roken krijgen nicotine toegediend om van hun verslaving af te komen. Het middel wordt dan wel heel erg verdund gebruikt. Hoe meer het medicijn verdund en geschud wordt, hoe beter het werkt. Het grote voordeel van homeopathische middelen is dat je er geen bijwerkingen van krijgt. Iets wat bij normale medicijnen vaak wel het geval is.

Klassieke homeopathie

De bekendste vorm van homeopathie is de klassieke. Samuel Hahnemann is de grondlegger van de theorie waarbij wordt gekeken naar de samenhang van klachten en symptomen. Het behandelen van alleen de klacht is niet voldoende. Om het echte probleem op te lossen moet er op een dieper niveau naar de patiënt worden gekeken. Klachten ontstaan namelijk vanuit verschillende oorzaken. Ieder mens is anders en dat geldt ook voor de oorzaken van het ziektebeeld. Daarom wordt de behandeling individueel vastgesteld.

Balans van immuunsysteem

Je hoeft niet ziek te zijn om homeopathische middelen te nemen. Het kan ook voorkomen dat je ziek wordt. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem beter in balans is. Een goede balans zorgt ervoor dat je niet zo snel ziek wordt. Je wordt namelijk alleen ziek als je immuunsysteem niet goed werkt. Een vroegtijdig herstel daarvan kan voorkomen dat je nog zieker wordt. In onze winkel zijn veel homeopathische middelen te koop. Merken als A. Vogel, HeelVSM en Bloem hebben een groot assortiment aan homeopathische producten. Kom gerust eens langs voor persoonlijk advies!

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing