10 tips voor een gezonde vakantie

10 tips voor een gezonde vakantie

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Voor vele is de vakantie al begonnen. Bij andere staat hij juist voor de deur. Natuurlijk is je gezondheid ook tijdens de vakantie erg belangrijk, daarom hier 10 tips!

Tip 1. Chips eten!

Thuis laat je het misschien af en toe staan maar op vakantie is het goed om chips te eten! In de zon verlies je veel vocht en zoute chips helpt vocht vast te houden. Zo ga je een zonnesteek tegen en het is een lekkere snack voor aan het zwembad.

Tip 2. Hoge factor zonnebrand!

Omdat je niet als kreeft wilt terugkomen, gebruik een hoge factor zonnebrand. Op WeerOnline.nl kun je vooraf al checken hoe sterk de zonkracht factor op je vakantiebestemming is en kun je je zonnebrandfactor daar op aanpassen.

Tip 3. Cola!

Mocht je op vakantie of tijdens je reis last krijgen van buikkramp of misselijkheid, dan is cola wellicht een remedie. Laat een glas cola met suiker een tijdje staan zodat de koolzuur eruit trekt, drink de cola en als het goed is zijn je buikklachten dan zo over!

Tip 4. Komkommer of watermeloen!

Als je even geen zin hebt om water te drinken: eet komkommer of watermeloen. Deze twee vruchten bevatten veel water en zijn ook nog eens erg lekker om weg te knabbelen aan het strand.

Tip 5. Pet, hoed of ander hoofddeksel!

Fashion of noodzaak? Draag in de zon een pet, hoed of ander hoofddeksel. Om een zonnesteek te voorkomen is het goed om je hoofd te beschermen tegen de zon. Ook is het beter voor je haren, zodat deze niet verkleuren en/of droog worden.

Tip 6. Kauwgum!

Staan je oren op knappen in het vliegtuig? Neem een kauwgum. Door middel van kauwen ga je de oorpijn tegen en als je oren dan toch dichtzitten, kun je ze door de kauwgom laten open ‘ploppen’.

Tip 7. Blijf bewegen!

Blijf bewegen op vakantie, ga niet alleen op het strand liggen maar ga bewegen: badminton, beachvolley, watersporten enz. Er is vanalles te doen waardoor je vakantie een stuk leuker wordt en jij blijft fit!

Tip 8. Voldoende suiker!

Niet alleen zoute chips is goed, ook suiker is belangrijk om voldoende binnen te krijgen tijdens een strandvakantie. Ook al drink je veel water, neem op vakantie ook een zoet sportdrankje of een gewone cola mee om je suikerpeil en daarmee je energie op peil te houden!

Tip 9. EHBO

Er kan altijd iets gebeuren, zorg dus voor een goede EHBO kit welke je aanpast op je vakantiebestemming.

Tip 10. Pest Reject

Veel muggen en of vliegen op je vakantiebestemming? Neem hulpmiddelen mee om ze te verjagen. Zo zie je maar, met simpele dingen houd je jezelf op vakantie gezond! Een hele fijne zomer gewenst!! Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op je vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing