Aardbei-Rabarber Smoothie Recept

Aardbei-Rabarber Smoothie Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Smoothies zijn op het moment ontzettend populair. Je kunt smoothies natuurlijk op honderden manier maken. Heb je deze variant al eens geprobeerd? Probeer hem uit en laat ons weten wat je er van vond!

Ingrediënten voor ca. 900 ml aardbei-rabarber smoothie

 • ca. 900 gram rabarber
 • ca. 400 gram aardbeien
 • 1 banaan of een halve mango
 • 100 ml granaatappelsap
 • 125 gram zure room
 • 2,5 theelepel kardemom
 • 1/2 theelepel gemalen gember
 • 3 theelepels kokosbloesem suiker
 • 1 volle dessertlepel kokosolie
 • eventueel een aantal druppels vloeibare stevia
 • eventueel een flinke schep eiwitpoeder voor mensen met een hoge eiwitbehoefte

Bereiding aardbei-rabarber smoothie

Doe alles in gedeelten in de blender. Proef even of het zoet genoeg is (erg afhankelijk van de rabarber) en doe er eventueel nog een paar druppels stevia bij. Schenk het over in een glazen fles en bewaar het in de koelkast. Je kunt het natuurlijk ook direct opdrinken! Voor het opdienen een op temperatuur laten komen. Bedenk dat rabarber niet meer echt gezond is als je er veel suiker door doet. Kokosbloesem suiker in combinatie met stevia is een beduidend gezondere optie.

Gezonde weetjes bij dit recept:

Voor mensen die niet graag ontbijten zijn dergelijke smoothies een uitkomst. Het is een prachtig ontbijt met langzame koolhydraten, gezonde vetten en eiwit. Niet ontbijten werkt een verhoogd cholesterol en overgewicht in de hand. Tijdgebrek kan, met een dergelijk ontbijt, geen reden meer zijn om niet te ontbijten. Veel mensen prefereren een (ijs)koude smoothie boven een lauwwarme. Helaas is dat niet heel gezond voor onze spijsvertering. Op kamertemperatuur serveren is een stuk aangenamer voor onze spijsvertering. Zeker als je het als ontbijt gebruikt. Mensen met een zwakke spijsvertering of uitgeputte bijnieren doen er goed aan om niet met een koud ontbijt te beginnen. Geniet van de Aardbei-Rabarber Smoothie en laat ons weten wat je er van vond! Wil je nog meer smoothie tips? Bekijk dan onze blog over Superfood Smoothies! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing