Eerste hulp bij hooikoorts

Eerste hulp bij hooikoorts

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Hooikoorts: uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst één op de tien Nederlanders er wel eens last van heeft. De gevolgen zijn al snel duidelijk: loopneus, niezen, vermoeidheid, rode ogen, slijmvliesirritaties, etc. Hooikoorts is allergische reactie op het in contact komen met stuifmeelpollen. Deze verschijnselen beginnen vaak rond maart en kunnen voortduren tot september. Zoals eerder gezegd is hooikoorts een allergische reactie. Deze allergie is veelal erfelijk bepaald en is een reactie van het immuunsysteem. Hooikoortsklachten ontstaan dus eigenlijk door fouten in ons immuunsysteem. Door deze fouten wordt er een teveel van de stof Histamine vrijgemaakt. Door Histamine ontstaat er roodheid en zwelling, histamine is namelijk verantwoordelijk voor roodheid en zwelling.

Hooikoortsklachten tegengaan

Er zijn twee middelen om de hooikoortsklachten tegen te gaan:

  1. Door het gebruik van de Scutellariae. Door Chinese kruidenspecialisten wordt de Scutellariae wortel al jaren gebruikt voor allergische reacties en ‘branderige’/‘vurige’ aandoeningen. Denk hierbij aan koorts, maagbranden, artritis en geïrriteerde luchtwegen. Hierdoor wordt de Scutellariae getypeerd als een ‘blussend kruid’.Door westerse wetenschappelijke onderzoeken wordt bevestigd dat de Scutellariae een positief effect heeft bij hooikoortsklachten. De Scutellariae remt namelijk de afgifte van histamine waardoor de klachten afnemen. De Scutellariae kent geen bijwerkingen, echter wordt gebruik tijdens zwangerschap afgeraden. Het is verkrijgbaar in vegetarische capsules, dit vergemakkelijkt de inname.
  2. Door de inname van quercetine. Deze plantaardige stof komt van nature voor in bijvoorbeeld uien, broccoli en knoflook. Ook quercetine heeft de eigenschap om de productie van Histamine te verhinderen, daarom kan het erg goed helpen tegen hooikoortsklachten. quercetine is verkrijgbaar in complexvorm en er wordt aangeraden om dit met andere bioflavonoïden en vitamine C te gebruiken. Dit namelijk ook hoe het in de natuur wordt aangetroffen. Net als Scutellariae is quercetine ook verkrijgbaar in vegetarische capsules.

Scutellariae en quercetine remmen dus beiden de afgifte van histamine. Hiermee strijd je tegen de klachten voor hooikoorts, niet tegen de allergie zelf. Van deze allergie genezen is bijna onmogelijk, het helpt echter wel om het immuunsysteem langdurig te versterken. Verse groenten en fruit samen met een anti-oxidantencomplex is een manier om je immuunsysteem te versterken. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Peter Oerlemans calendar_today Geplaatst op:

Ik ben zeer gevoelig voor hooikoorts, maar ben geen voorstander voor spray te gebruiken in mijn neus.Wel andere middelen zijn een goede vervanger hiervoor.Met vriendelijke groetenPeter Oerlemans

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing