Vergeetachtigheid versus dementie: wanneer maak je je zorgen?

Vergeetachtigheid versus dementie: wanneer maak je je zorgen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

1. Familie, kinderen en kleinkinderen

Keer op keer blijkt uit onderzoeken dat mensen met een prettig gezinsleven, een hechte band met familie en vrienden en het genot van kinderen en kleinkinderen een heel positief effect heeft op de manier waarop je in het leven staat. Niet zo gek, want als iets je een goed gevoel geeft, word je er blij van en krijg je hiervan meer energie. Daarnaast zijn mensen sociale wezens. We hebben behoefte aan contact en interactie met mensen en, afhankelijk van je persoonlijkheid, een bepaalde hoeveelheid gezamenlijke activiteiten. De band met familie en daarnaast ook buren en/of vrienden, helpt jou dus met je gezondheid. Geestelijk, maar daarmee ook lichamelijk.

2. Nut, functie en waarde

Iedereen wil zich graag gewaardeerd en nuttig voelen. Hoewel het persoonsafhankelijk is hoeveel waarde je hecht aan dit soort dingen, is het algemeen bekend dat mensen het gevoel nodig, nuttig en waardevol te zijn, belangrijk en prettig vinden. Mensen die weten en voelen dat ze een bepaalde waarde bieden aan de mensen in hun omgeving, maar bijvoorbeeld ook collega’s of hun werkgever, voelen zich vaak nuttiger en daardoor prettiger. Het vervullen van een bepaald nut is dus goed voor je geest en creëert daarmee een sterker gevoel van ‘goed in je vel zitten’. Dit nut hoeft niet op wereldschokkend niveau plaats te vinden. Het helpen van een buurvrouw, het schoonmaken bij je ouders, het op kleinkinderen passen of het handje helpen op een school of buurthuis en het uitmaken van een team bij je baan; er zijn allerlei mogelijkheden om jezelf als persoon nuttig te voelen. Dus zoek het goede gevoel, het is gezond!

3. Zelfvertrouwen en kundigheid

Zonder al teveel de diepte in te gaan, is het logisch dat wij mensen ons fijner voelen als we zelfverzekerd zijn en het gevoel hebben in staat te zijn allerlei dingen in het leven met vertrouwen tegemoet te zien. Of dit nu gaat om het gevoel capabel te zijn in je baan, het gevoel je dagelijkse leven onder controle te hebben, of zoiets als een angst die je overwint: Zelfvertrouwen en het gevoel kundig te zijn in bepaalde zaken, versterkt een goed gevoel en een gezonde geest. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat ze dagelijks blaken van zelfvertrouwen. Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben weleens een ‘baaldag’ waarop niks lijkt te lukken. In andere gevallen hebben mensen meer structureel problemen met hun zelfbeeld en de manier waarop ze naar hun leven kijken of kan zelfs neerslachtigheid aan de orde zijn. Stel vast wat je goed kunt en concentreer je daar op. “Ik kan niets goed” is nooit een goed antwoord en is ook nooit de realiteit.Zoek je talenten en help anderen hiermee, want gezond ouder worden doe je met een fit lichaam en een gezonde geest!

Help je lichaam, help je geest!

Gezond ouder worden is een belangrijke wens van ons allemaal, logisch! De natuur kan je daarbij best een handje helpen. Daarom vind je in de online winkel én in de fysieke winkel van Broeders Gezondheidswinkel allerlei producten die je helpen met het gezond en fit worden en blijven. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing