Gezond op vakantie: de Do's & Dont's (Deel 2)

Gezond op vakantie: de Do's & Dont's (Deel 2)

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In dit blogartikel gaan we dieper in op de DONT'S voor een gezonde vakantie. De dingen die je vooral NIET moet doen wanneer je op vakantie gaat.

De DONT’'s voor een gezonde vakantie:

  • Drink geen kraanwater, ook niet tijdens tandenpoetsen. Kraanwater kan bacteriën bevatten die bijvoorbeeld reizigersdiarree of hepatitis A veroorzaken.
  • Wees zeer voorzichtig met salades en groenten die gewassen zijn met kraanwater, of met ijsblokjes die vaak van kraanwater worden gemaakt. Let ook op bij onverpakt ijs, geschild fruit en rauw voedsel, zoals schaal- en schelpdieren.
  • Ga je de bossen in? Hoe warm het ook is, doe dit niet in een mouwloos shirt en met open schoenen. Lange mouwen en een lange broek beschermen tegen teken en zo verkleint de kans besmet te worden met de ziekte van Lyme. Vergeet ook voor andere insecten je insectenspray niet.
  • Laat geen tatoeage of piercing zetten en laat je niet traditioneel scheren met een mes bij een kapper. De kans bestaat dat er niet-gesteriliseerde materialen worden gebruikt, waardoor je met hepatitis B besmet kunt worden.
  • Haal geen vreemde dieren aan en mijd dieren met vreemd gedrag. Zo verklein je het risico op een mogelijke besmetting met rabiës/hondsdolheid. Vooral apen, honden en vleermuizen vormen een risico

Wil je nog even de DO’'S voor je gezonde vakantie bekijken? Lees hier het vorige artikel. Met deze tips hopen we dat je goed voorbereid op reis komt en nog belangrijker, weer gezond terug komt. Hieronder bieden wij je nog een lijstje aan met producten die onmisbaar zijn op vakantie. Deze zijn zeer eenvoudig in onze webshop te bestellen tegen zeer scherpe prijzen.

Je vakantielijstje:

Broeders Gezondheidswinkel wenst je een fijne en gezonde vakantie! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing