Nederlanders worden steeds dikker

Nederlanders worden steeds dikker

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het RIVM hield het onderzoek onder 4000 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar. Vergeleken met 15 jaar geleden zijn we een stuk dikker geworden. Dat geldt vooral voor jonge vrouwen tussen de 30 en 39 jaar.

Aanpakken

De onderzoekers hebben niet alleen gekeken naar de verhouding tussen lengte en gewicht, de zogeheten Body Mass Index (BMI), maar ook naar de buikomvang, omdat vet op de buik een belangrijke voorspeller is voor hart- en vaatziekten. En ook de buikomvang groeit gestaag. Om weer even te kijken naar de groep vrouwen tussen de 30-39 jaar: van hen had 15 jaar geleden 1 op de 7 te veel buikvet, nu is dat 1 op de 4. Het is dus tijd voor actie. We moeten gezonder leven, meer bewegen. Daarom trekt de overheid 70 miljoen euro uit om sporten in de buurt te stimuleren. Maar daarmee zijn we er niet. Het wordt ook tijd dat we ons realiseren dat alles dat we eten en drinken calorieën bevat. En wie meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbrandt, wordt dikker! En waarom niet op tijd beginnen? Door bijvoorbeeld onze kinderen voedingsonderwjis te geven? Kinderen nemen deze informatie nog op, absorberen het en werken ermee. Volwassenen hebben al zo vaak aangehoord dat ze gezonder moeten eten, dat het niet meer bij ze binnenkomt. En misschien dat zelfs de fabrikanten daarin verantwoordelijkheid dragen. Absurd grote porties die aanzetten tot meer eten, of buitensporige hoeveelheden voorschotelen. Maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid allereerst bij onszelf.

Heeft u last van overgewicht en wilt u hier wat aan veranderen?

Probeer dan eens de producten van Protiplus. De koekjes, shakes, puddingen en repen van Protiplus zijn niet alleen lekker en gezond maar zitten bovendien boordevol gezonde eiwitten. Die eiwitten zorgen ervoor dat het hongergevoel wegblijft en dat uw spieren intact blijven. Bestel nu een van de lekkere en tevens gezonde producten van Protiplus in onze webshop! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing