Wilt u afvallen? Koop dan gewoon rood servies!

Wilt u afvallen? Koop dan gewoon rood servies!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Afvallen en rood servies

Bent u bezig met afvallen? Wellicht is rood servies dan wel dé oplossing! Uit een onderzoek van twee psychologen is gebleken dat wanneer er van rood servies wordt gegeten er minder wordt gegeten. Het zou kunnen dat dit een 'natuurlijke' reactie is, omdat bij alle stoptekens ook de rode kleur wordt gebruikt. Lees hieronder meer over het onderzoek.

Onderzoek

De psychologen deden twee experimenten. In het eerste moest een veertigtal mannelijke studenten verschillende gesuikerde dranken proeven. De helft van de proefpersonen kregen de drank in een rode, plastieken beker; de andere helft in een blauwe beker. De studenten met de rode beker dronken 40 procent minder dan de andere proefpersonen. De kleur had volgens de onderzoekers geen invloed op het feit of de studenten de drank wel of niet lustten. Voor de proef hadden alle deelnemers voldoende water gedronken zodat ze geen dorst hadden tijdens het experiment. In het tweede experiment kregen 109 proefpersonen tien pretzels (krakelingen) voorgeschoteld op blauwe, rode en witte borden. En ook nu deed het rode servies dienst als afschrikeffect. Proefpersonen met een rood bord aten tot de helft minder snacks dan de andere deelnemers. Het onderzoeksteam vermoedt dat rood als een subtiel stopteken werkt. De kleur wordt al veel gebruikt om een gevaar of verbod aan te kondigen, zoals bij verkeersborden. Bent u bezig of wilt u gaan afvallen? Probeert u dan eens Dieet Pro. Dieet Pro is eenvoudig te bestellen in onze webshop! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing