Dagelijks een aspirine slikken... slim of juist niet?

Dagelijks een aspirine slikken... slim of juist niet?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Aspirine verdunt het bloed en voorkomt het ontstaan van bloedpropjes en beroertes. Maar het dagelijks gebruik van aspirine kan ook blauwe plekken en bloed in de urine veroorzaken, en zelfs maagbloedingen en hersenbloedingen. Wanneer wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Aspirine, positief of negatief effect?

Bij mensen die al een beroerte meegemaakt hebben heeft aspirine een gunstig effect. Maar hoe zit het bij gezonde mensen? Dat is een langlopende discussie onder artsen. Bij negen van de tien vrouwen neemt het risico op hart- en vaatziekten slechts af met 1% of minder. Alleen bij sommige vrouwen boven de 65 jaar heeft aspirine een gunstig effect. Maar om één geval van hart- en vaatziekten te besparen moeten wel 50 vrouwen behandeld worden. Voor vrouwen onder de 65 heeft het gebruik van aspirine dus geen positief effect, wordt geconcludeerd. Het is een ondersteuning van het Nederlandse beleid om terughoudend te zijn met aspirine bij gezonde mensen. Maar in de Verenigde Staten geven artsen veel vaker aspirine ter voorkoming van hart- en vaatziekten. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing