Hoe u snel en effectief kunt afvallen en ontslakken met citroen

Hoe u snel en effectief kunt afvallen en ontslakken met citroen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Waar komt de naam etalagebenen vandaan?

Een persoon met etalagebenen krijgt na enige tijd lopen pijn in de spieren van zijn been of bil. Door even stil te staan neemt de pijn weer af. Soms doet hij dat voor de etalage van een winkel, het valt dan niet zo op. Vandaar de naam: etalagebenen. Etalagebenen ontstaan wanneer de beenspieren te weinig zuurstof krijgen. Zuurstof wordt aangevoerd via het bloed in de slagaders. Bij etalagebenen zijn deze slagaders vernauwd door aderverkalking (atherosclerose). Tijdens inspanning hebben de spieren meer zuurstof nodig, vooral tijdens sneller of tegen een helling lopen. Na enige tijd lopen ontstaan door een tekort aan doorbloeding en zuurstof pijn, krampen of een vermoeid gevoel in been of bil, meestal in de kuit, soms in beide benen tegelijk. Na een tot enkele minuten rusten verdwijnen de klachten weer. Doorlopen is weer mogelijk totdat de pijn opnieuw optreedt en weer even gerust moet worden. Bij een ernstige vernauwing treden de klachten al op na korte tijd lopen of ontstaan zelfs al in rust, vooral tijdens liggen. De pijn kan dan zeer heftig zijn. Door te gaan zitten met de benen omlaag neemt de pijn dan meestal weer wat af. Naast pijn en krampen kunnen ook andere symptomen van een verminderde doorbloeding aanwezig zijn zoals koude voeten, nagelveranderingen, afnemende haargroei op tenen of onderbenen en slecht genezende wondjes.

Hoe ontstaan etalagebenen?

Etalagebenen ontstaan door een verminderde doorbloeding van de benen ten gevolge van aderverkalking. Het proces van aderverkalking begint al op jonge leeftijd, vanaf het 20e levensjaar. Jarenlang hoeft u daar geen last van te hebben, tot er problemen ontstaan in de vorm van etalagebenen of andere door aderverkalking veroorzaakte hart- en vaatziekten zoals angina pectoris, een hartinfarct of een beroerte. De belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van etalagebenen is roken. Andere belangrijke risicofactoren zijn hoge bloeddruk en suikerziekte. De rol van een te hoog cholesterolgehalte is nog niet geheel duidelijk. Ook erfelijkheid speelt een rol: als u familieleden heeft in de eerste graad die voor hun zestigste verschijnselen kregen van bloedvatvernauwing loopt u ook een verhoogd risico. Sommige medicijnen met een bloedvatvernauwende (bij)werking, zoals ergotaminepreparaten (ter behandeling van migraine) of betablokkers (ter behandeling van b.v. hoge bloeddruk) kunnen de klachten van etalagebenen versterken.

Symptomen

  • Pijn of andere vervelende gevoelens in bil of benen, vooral in de kuiten
  • De pijn ontstaat meestal tijdens lopen en verdwijnt weer na een tot enkele minuten rust
  • Soms bestaat er ook al pijn in rust

Wat kan ik tegen etalagebenen doen?

Speciaal tegen etalagebenen heeft Broeders Gezondheidswinkel in de webwinkel Steigerwald Aescin Forte. Het extract met de hoge concentratie Aescin werkt krampwerend, bevordert de bloedcirculatie en de veneuze terugvloeiing (reflux). Het versterkt de wanden van de venen en vermindert de capillaire doorlaatbaarheid (permeabiliteit), waardoor oedeemvorming wordt geremd. Daarnaast is vooral bij etalagebenen looptraining zeer belangrijk. Door vaak, liefst dagelijks, en minimaal drie tot zes maanden achtereen, te wandelen kan de bloedtoevoer naar de benen verbeteren. Wandel door tot de klachten optreden, liefst nog tien stappen verder, rust daarna uit tot de klachten weer zijn verdwenen en wandel weer door, in totaal vijftien tot dertig minuten en dat driemaal per dag. Na enige weken tot maanden zal uw loopafstand gaan toenemen. Ook na deze trainingsperiode van zes maanden is het verstandig veel te blijven wandelen! Heeft u al eens proberen te wandelen? En heeft u uw afstand verlengd? Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Els calendar_today Geplaatst op:

Handige tips. Drink veel groene thee dus misschien goed om hier wat citroensap in te doen. Caps ook handig voor onderweg.

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing