Onderzoek: Meer kinderen gewond in de zomer

Onderzoek: Meer kinderen gewond in de zomer

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Op warme, zonnige dagen melden zich meer kinderen met verwondingen bij de spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis dan op grauwe, regenachtige dagen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in april, mei en juni vorig jaar werd gedaan op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Royal Aberdeen Children‘s Hospital.

Meer kinderen raken gewond in de zomer

Het adherentiegebied van dit ziekenhuis is Noordoost-Schotland, waar een half miljoen kinderen wonen. In Emergency Medicine Journal van deze maand rapporteert de spoedeisende eerste hulp van het kinderziekenhuis over de correlatie tussen patiëntenstromen en het weer. In de maanden mei en juni is het topdrukte op de spoedeisende eerste hulp; in deze regio zijn dat traditioneel de warmste maanden van het jaar. De onderzoekers hielden bij wat voor weer het in de ochtend, middag en avond was en hoeveel kinderen met welke klachten zich meldden op de spoedeisende hulpafdeling. Het mooie weer was duidelijk van invloed op het aantal kinderen dat met spoed hulp nodig had. Het maakte niet uit of het weekeinde of vakantie was. De verwondingen betroffen voornamelijk hoofdwonden, verwondingen aan ledematen. Gemiddeld kwamen er 30 procent meer kinderen naar de spoedeisende eerste hulp in de zomermaanden dan in de wintermaanden. Verondersteld wordt dat kinderen in de regio Aberdeen volop profiteren van het mooie weer door veel buiten te spelen als het eenmaal kan. Voor de organisatie van het ziekenhuis doen de onderzoekers de aanbeveling om de hoeveelheid personeel voor de eerste hulp aan te passen aan de te verwachten patiëntenstromen. Is uw kind ook veel buiten tijdens mooi weer? Dan is het niet onhandig paraat te zijn voor verwondingen. Niet voor alle verwondingen hoeft u naar het ziekenhuis, maar kunt u zelf de wond verzorgen. Koop daarom nu een EHBO-kit in de Broeders Gezondheidswinkel webwinkel. Hier zit alles in wat u nodig heeft om de wond schoon te maken en te verbinden. Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing