Terrasana Shiitake donko bio
Shiitake donko is een gedroogde paddenstoel met een dikke, gesloten hoed. Japanners gebruiken shiitake vooral in vlees- en stoofschotels en als basis voor een misosoepbouillon. Het bijzondere aan het toevoegen van shiitake is dat het de smaken van een gerecht niet overstemt, maar absorbeert. Dat zorgt voor een verfijnde, subtiele smaak- en textuurtoevoeging!
Ingrediënten
Shiitake paddenstoelen*.
Kan pinda, noten en sesam bevatten.
*= van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g |
|
Energie |
1149 kJ / 276 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
1,3 g
0,4 g |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
27 g
0 g |
Vezels |
42 g |
Eiwitten |
18 g |
Zout |
0 g |
Gebruik
Laat de shiitake ca. 30 minuten weken. Bak de paddenstoelen daarna kort aan of kook het mee met (miso)soep of andere (rijst- en noedel) gerechten. Ook het weekwater kan worden gebruikt.
Bewaren
Koel en droog bewaren.
Fabrikant/distributeur
Terrasana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden