Porto Muinos Nori vlokken bio
Biologische nori vlokken
De nori wordt geteeld in het Noordwesten van de Pacifische oceaan.
De thallus (tak met bladeren) is bladvormig met rafelige, brede (tot 20 cm in doorsnede) maar dunne bladeren (slechts één cellaag dik). Deze variëren in lengte van 5 tot wel 45 cm. Het zeewier lijkt op een latex elastisch vel, het is onregelmatig van vorm en dun maar stevig. Het heeft een regenboogkleurige verschijning. Het wier zit in het midden vast aan de ondergrond. Het wier kan periodes van droogte doorstaan en groeit weer verder als het nat wordt.
Nori wordt in Wales traditioneel gezien wordt als een lekkernij "Welsh laverbread". Dat is eigenlijk gepureerde nori die vooraf is gekookt en heeft dus niets van doen met brood.
Smaak: Zoet met een licht gerookte, vlezige of olijfachtige smaak. Het heeft ook wel wat weg van gedroogde paddenstoel.
Ingrediënten
100% Zeewier* (nori/ Porphyra spp <Porphyra is het Griekse woord voor ‘paars>).
Kan vis, week- en schaaldieren bevatten.
*biologisch
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
928 kJ / 222 kcal |
Vetten
waarvan verzadigd
|
2,7 g
1,8 g
|
Koolhydraten
waarvan suikers
|
7,3 g
0 g
|
Vezels |
26,0 g |
Eiwitten |
29,0 g |
Zout |
1,8 |
Gebruik
Week de nori 5 minuten in voldoende water, kook het 15 minuten of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst, pasta. Nori neemt 6 keer in volume toe. Nori vlokken kan je gedroogd strooien over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken/ roosteren als snack of als kruiden gebruiken met vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, sauzen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes stoofschotels enz... Ook wordt nori gedronken in thee.
Bewaren
Koel, droog en afgesloten bewaren.
Fabrikant/distributeur
Your Well
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
Land van herkomst
Spanje