Recept: Pompoensoep met kerrie en tijm

Recept: Pompoensoep met kerrie en tijm

person Door: ( Auteur ) Marion Pluimes

Op zoek naar een verwarmend biologisch seizoensgerecht? Deze pompoensoep van De Groene Kookacademie is vol van smaak dankzij kerrie, tijm en tamari. De schil van de pompoen wordt gewoon meegekookt, wat zorgt voor extra voedingsstoffen en een fluweelzachte structuur.

Ingrediënten pompoensoep

  • 1 ui
  • Olijfolie of roomboter (bodembedekkend)
  • 1 pompoen (ca. 1 kg)
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 liter groentenbouillon
  • 3 tot 4 eetlepels tamari
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Voorbereiden

  • Schil en snijd de ui in dunne reepjes.
  • Verhit een soeppan en voeg de olijfolie of roomboter toe.
  • Fruit de ui 10 minuten zachtjes met een ½ tl zout tot ze glazig is.

2. Pompoen voorbereiden

  • Schrob de pompoen schoon met een groenteborstel (de schil mag blijven zitten).
  • Halveer de pompoen en verwijder de zaden.
  • Snijd de pompoen in grove stukken.

3. Koken

  • Voeg de pompoen toe aan de ui en bak 5 minuten mee.
  • Voeg kerrie en tijm toe en bak nog 5 minuten.
  • Giet bouillon erbij tot de pompoen net onder staat.
  • Kook met de deksel op de pan ca. 25 minuten, tot de pompoen zacht is.

4. Afmaken

  • Voeg tamari toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Pas de dikte aan met wat extra water of bouillon.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Hoe zachter de pompoen, hoe intenser de smaak en romiger de structuur. Serveer met een scheutje olijfolie of geroosterde pompoenpitten.

Over De Groene Kookacademie

Sinds 2022 is de kookstudio van Marion Pluimes gevestigd in het pand van Broeders. Marion is expert in biologisch en vegetarisch koken. Vanuit de Groene Kookacademie verzorgt zij kooklessen, workshops en demonstraties. Daarnaast runt zij als The Loffly Chef een cateringservice en bereidt zij gezonde maaltijdcomponenten die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Ontdek de gratis receptenmap van De Groene Kookacademie!

Vol kookinspiratie, handige video’s, ebooks, tips en menu’s. Allemaal verzameld op Huddle. Meld je nu aan en ontvang direct je persoonlijke inlogcode per mail. Perfect om op elk moment bij de hand te hebben. Klaar om te koken, lezen en genieten?

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heb je een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.
(Je vraag en onze reactie worden op deze pagina gepubliceerd)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing