
Recept: Biologisch ontbijttaartje
person Door: ( Auteur ) Marion Pluimes , calendar_today Geplaatst op:Op zoek naar een smaakvol biologisch seizoensgerecht? Dit Biologisch Ontbijttaartje van De Groene Kookacademie combineert de frisheid van sinaasappel met de zachte zoetheid van wortel en noten. Een voedzaam en natuurlijk recept dat perfect past bij een bewuste start van de dag.
Ingrediënten biologisch ontbijttaartje
- 150 gram wortel
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepel walnoten
- 75 gram amandelmeel
- 75 gram havermeel
- 60 gram appelstroop
- 100 gram kwark
- 2 eieren
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepel rozijnen
- Een snufje zout
- 150 gram roomkaas
Hoe bereid je een biologisch ontbijttaartje?
1. Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 165 °C.
- Bekleed een taartvorm (18 cm doorsnede) met bakpapier.
- Was en rasp de wortel fijn.
- Rasp de helft van de sinaasappelschil.
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes los; vang het sap op.
- Hak de walnoten grof.
2. Beslag maken
- Meng in een kom: amandelmeel, havermeel, kaneel, vanille, bakpoeder, zout, rozijnen en walnoten.
- Meng in een andere kom: appelstroop, kwark, eieren, sinaasappelrasp en wortelrasp.
- Voeg beide mengsels samen en roer kort met een vork tot een egaal beslag.
3. Bakken
- Doe het beslag in de taartvorm.
- Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven.
- Laat volledig afkoelen (dit kan ook een dag van tevoren).
4. Afwerking
- Roer roomkaas los met het opgevangen sinaasappelsap.
- Verdeel het roomkaasmengsel over het taartje.
- Garneer met de sinaasappelpartjes.
Over De Groene Kookacademie
Sinds 2022 is de kookstudio van Marion Pluimes gevestigd in het pand van Broeders. Marion is expert in biologisch en vegetarisch koken. Vanuit de Groene Kookacademie verzorgt zij kooklessen, workshops en demonstraties. Daarnaast runt zij als The Loffly Chef een cateringservice en bereidt zij gezonde maaltijdcomponenten die in onze winkel verkrijgbaar zijn.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.