
Recept: Vegan Boeuf Bourguignon
Op zoek naar een smaakvol biologisch seizoensgerecht? Deze vegetarische boeuf bourguignon van De Groene Kookacademie is een klassiek Frans stoofgerecht in een vegetarisch jasje. Gemaakt met seizoensgroenten, rode wijn en kruidige smaakmakers. Ideaal voor wie bewust en gezond wil koken met pure ingrediënten.
Ingrediënten vegan Boeuf Bourguignon
- 250 g wortel
- 100 g ui
- 250 g koolraap of knolselderij
- 400 g champignons
- 3 laurierblaadjes
- 1 el appelstroop
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1–2 tl zeezout
- 1 tl peper
- 3 dl rode wijn
- 3 gedroogde pruimen (zonder pit)
- Groentenbouillon
- 1 el arrowroot
- 1–2 tl bruine miso
- Optioneel: nierbonen of tofu voor extra eiwit
Hoe bereid je plantaardige Boeuf Bourguignon?
1. Voorbereiden
- Wortel schrobben en in blokjes snijden
- Ui schillen en fijn snijden
- Koolraap schillen en in blokjes snijden
- Champignons schoonwrijven en in vieren snijden
2. Bakken & stoven
- Verhit olijfolie in een braadpan
- Fruit ui met een snuf zout tot goudbruin
- Voeg champignons toe en bak 5 minuten
- Voeg wortel en koolraap toe en bak nog 5 minuten
3. Smaakmakers
- Schenk de wijn erbij
- Voeg laurier, kruidnagel, kaneel, stroop, peper en pruimen toe
- Giet bouillon tot alles net onder staat
4. Stoven
Laat 30–50 minuten zachtjes garen met deksel op de pan.
5. Afronden
- Roer arrowroot los in koud water en voeg toe om te binden
- Breng op smaak met miso
Over De Groene Kookacademie
Sinds 2022 is de kookstudio van Marion Pluimes gevestigd in het pand van Broeders. Marion is expert in biologisch en vegetarisch koken. Vanuit de Groene Kookacademie verzorgt zij kooklessen, workshops en demonstraties. Daarnaast runt zij als The Loffly Chef een cateringservice en bereidt zij gezonde maaltijdcomponenten die in onze winkel verkrijgbaar zijn.
Producten
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.