Recept: Biet in zoutkorst
calendar_today Geplaatst op:Op zoek naar een pure en eenvoudige bereiding die de smaak van biet volledig tot zijn recht laat komen? Deze biet in zoutkorst gebruikt een stevig kruidendeeg om de biet langzaam te garen, waardoor een zachte structuur en geconcentreerd aroma ontstaan. Perfect als basis voor salades, bijgerechten of als smaakvolle toevoeging op brood.
Ingrediënten biet in zoutkorst
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 400 gram tarwe bloem of meel
- 100 gram fijn zeezout
- 15 gram grof zeezout
- 240 ml water
- 2-4 bieten
Bereiding van biet in zoutkorst
Voorbereiden
- Maak een soepel deeg van meel, zout, kruiden en water.
- Was de bieten en verwijder de boven- en onderkant.
Inpakken
- Omhul elke biet losjes met het deeg in een laag van circa 1 cm dik.
- Prik een stoomgaatje van ongeveer 3 mm in het deeg.
Bakken
- Bak de ingepakte bieten 90 minuten in een oven van 180 °C.
- Controleer de garing; de biet moet zacht aanvoelen wanneer je erin prikt.
Serveren
- Serveer de biet warm of koud, bijvoorbeeld in salades, op brood of als onderdeel van een groentegerecht.
Over De Groene Kookacademie
Sinds 2022 is de kookstudio van Marion Pluimes gevestigd in het pand van Broeders. Marion is expert in biologisch en vegetarisch koken/ Vanuit de Groene Kookacademie verzorgt zij kooklessen, workshops en demonstraties. Daarnaast runt zij als The Loffly Chef een cateringservice en bereidt zij gezonde maaltijdcomponenten die in de winkel verkrijgbaar zijn.
Ontdek de gratis receptenmap van De Groene Kookacademie!
Vol kookinspiratie, handige video’s, ebooks, tips en menu’s. Allemaal verzameld op Huddle. Meld je nu aan en ontvang direct je persoonlijke inlogcode per mail. Perfect om op elk moment bij de hand te hebben. Klaar om te koken, lezen en genieten?
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.