Wat helpt tegen verbrande huid?

Wat helpt tegen verbrande huid?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een dagje in de zon kan ontspannend en plezierig zijn, maar soms kan het resulteren in een verbrande huid. Of het nu komt door een lange tijd zonder zonnebrandcrème, overmatige blootstelling aan de zon of zelfs een onbedoelde blootstelling, een verbrande huid kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de pijn te verlichten, de genezing te bevorderen en verdere schade te voorkomen. In deze blog ontdek je effectieve remedies en verzorgingstips die helpen bij een verbrande huid.

Wat helpt tegen een verbrande huid?

Koelen met water: Direct na blootstelling aan de zon is het belangrijk om je huid af te koelen met koud water. Dit helpt de warmte uit de huid te trekken en verlicht de pijn.
Hydratatie: Een verbrande huid kan uitdrogen, dus is het essentieel om je huid goed gehydrateerd te houden. Breng een vocht inbrengende crème of aloë vera-gel aan om de huid te kalmeren en te hydrateren.
Natuurlijke remedies: Er zijn verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen bij een verbrande huid. Kokosolie, komkommerplakjes, yoghurt en havermoutbaden kunnen allemaal verlichting bieden en de genezing versnellen.

Hoe lang duurt het voor een verbrande huid weg is?

De duur van herstel varieert afhankelijk van de ernst van de verbranding. Bij milde verbrandingen kan de roodheid en pijn binnen enkele dagen tot een week verdwijnen. Matige verbrandingen kunnen echter enkele weken duren om volledig te genezen, terwijl ernstige verbrandingen medische behandeling en weken tot maanden nodig hebben voor volledig herstel. Pas daarom goed op voordat je jezelf bloot gaat stellen aan de zon.  Neem voldoende zonnebrand in en smeer je gedurende de dag voldoende in.

Wat doet after sun?

After sun-producten zijn speciaal ontworpen om de huid te kalmeren en te hydrateren na blootstelling aan de zon. Ze bevatten ingrediënten zoals aloë vera, kamille-extract en vitamines die de huid verzachten, ontstekingen verminderen en herstel bevorderen. After sun kan helpen de verbrande huid te verzachten, roodheid te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing