Waar is magnesium goed voor?

Waar is magnesium goed voor?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Magnesium is een mineraal dat ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het speelt een belangrijke rol bij talloze processen in ons lichaam, waaronder de normale werking van ons zenuwstelsel en van onze spieren, het activeert je natuurlijke energie en daarnaast draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten. In deze blog zullen we bespreken wat magnesium is, waar het goed voor is, wat er gebeurt bij een tekort aan magnesium en hoeveel magnesium we per dag nodig hebben.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, noten, zaden, vlees en vis en volle granen. Het kan ook als supplement worden ingenomen. Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam omdat het bijdraagt aan de bevordering van de energiestofwisseling, de synthese van eiwitten en de normale werking van ons zenuwstelsel en spieren. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijg je voldoende magnesium binnen. Wil je dit toch aanvullen dan zijn er verschillende soorten supplementen die de magnesiumhoeveelheid nog verder kunnen aanvullen.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium draagt bij aan verschillende facetten in het lichaam. Zo draagt het bij aan de gezondheid van onze botten en tanden, en het kan helpen bij het behouden van een gezond en sterk gebit. Bovendien kan magnesium helpen bij het behouden van soepele en sterke spieren en het kan bijdragen aan een gezonde stofwisseling. Heb je vaak last van vermoeidheid en moeheid? Door voldoende magnesium binnen te krijgen ondersteunt dit de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Magnesium is er in verschillende soorten,  denk hierbij aan magnesium citraat, bisglycinaat en malaat.

Wat gebeurd er bij een tekort aan magnesium?

Een tekort aan magnesium is lastig te herkennen en kan leiden tot uiteenlopende klachten. Het kan bijvoorbeeld spierzwakte en -krampen veroorzaken, evenals vermoeidheid, prikkelbaarheid en nervositeit.

Hoeveel magnesium per dag?

De aanbevolen dagelijkse inname van magnesium is afhankelijk van leeftijd en geslacht. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassen mannen 400-420 mg magnesium per dag krijgen, terwijl volwassen vrouwen 310-320 mg per dag nodig hebben. 

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing