Thuis je haren verven? Zo doe je dat!

Thuis je haren verven? Zo doe je dat!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het verven van je haren kan een leuke en spannende manier zijn om je look een frisse boost te geven. Of je nu je grijze haren wilt bedekken, een nieuwe haarkleur wilt proberen of gewoon wat verandering wilt, thuis je haren verven is een populaire keuze. In deze blog laten we je stap voor stap zien hoe je dit veilig en effectief kunt doen, van het kiezen van de juiste haarkleur tot het wassen van je haren na het verven.

Thuis je haren verven

 1. Kies de juiste haarkleur: Het begint allemaal met het kiezen van de perfecte haarkleur voor jou. Denk na over je huidskleur, oogkleur en persoonlijke voorkeur. 
 2. Verzamel benodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals haarkleur, kwasten, handschoenen, een kom en een kam. Lees altijd de instructies op de haarkleurverpakking voor specifieke aanbevelingen.
 3. Bescherm je huid en kleding: Draag oude kleding die je niet erg vindt om te bevlekken en gebruik een oude handdoek om je schouders te bedekken. Breng een beschermende crème aan langs je haargrens om vlekken op je huid te voorkomen.
 4. Test op allergieën: Voordat je de haarkleur aanbrengt, is het raadzaam om een kleine huidtest uit te voeren om te controleren op allergische reacties.
 5. Breng de haarkleur aan: Verdeel je haar in secties en breng de haarkleur gelijkmatig aan met behulp van een kwast. Werk vanaf de wortels naar de punten. Bekijk de instructies voor de juiste inwerktijd.

Verf voor je haar

Er zijn verschillende soorten haarkleurproducten beschikbaar, zoals permanente, semi-permanente en tijdelijke kleuring. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Permanente haarkleur: Deze kleuring blijft langdurig en bedekt grijze haren effectief. Het vereist echter regelmatige bijwerking omdat je nieuwe haargroei zichtbaar wordt na verloop van tijd.
 2. Semipermanente haarkleur: Dit type kleuring is minder intens en wast geleidelijk uit. Het is geweldig voor het experimenteren met nieuwe kleuren zonder langdurige verplichtingen.
 3. Tijdelijke haarkleur: Ideaal voor een feestje of speciale gelegenheid, omdat het slechts een paar wasbeurten meegaat. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om je look tijdelijk te veranderen.

Haren wassen na het verven

Na het verven van je haar is het essentieel om je haren op de juiste manier te verzorgen:

 1. Wacht met wassen: Wacht minstens 24-48 uur voordat je je haar wast na het verven. Dit geeft de kleur de tijd om zich te vestigen.
 2. Gebruik een milde shampoo: Kies een shampoo die speciaal is ontworpen voor gekleurd haar om de kleur langer te behouden.
 3. Conditioner gebruiken: Gebruik een conditioner om je haar te hydrateren en te voorkomen dat het droog en beschadigd raakt na het verven.
 4. Koud water spoelen: Spoel je haar na met koud water om de haarschubben te sluiten en de kleur langer te behouden.

Met deze tips kun je veilig en succesvol thuis je haren verven. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing