7 veelvoorkomende nagelproblemen

7 veelvoorkomende nagelproblemen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Onze nagels zijn niet alleen belangrijk voor onze persoonlijke hygiëne, maar ze kunnen ook belangrijke signalen afgeven over onze algehele gezondheid. Veel mensen hechten veel waarde aan verzorgde en goed uitziende nagels , daarom bespreken we in deze blog zeven veelvoorkomende nagelproblemen en geven we tips over hoe je dit kan aanpakken.

1. Witte vlekjes op de nagel

Witte vlekjes op de nagel worden vaak gezien als een teken van een calciumtekort, maar dat is niet het geval. Meestal zijn deze vlekjes het resultaat van kleine trauma's aan de nagel, zoals het stoten van je nagel of het gebruik van nagellak remover. Iedereen stoot zijn nagel weleens en het is daarom ook lastig te bepalen wanneer dit gebeurd, ook omdat het uitgroeien van je nagel heel langzaam gaat.

2. Gele nagels

Gele nagels kunnen het resultaat van het roken van sigaretten zijn, maar kunnen ook wijzen op een schimmelinfectie. Als je nagels geel zijn, kan het helpen om gezonder te eten en te stoppen met roken of dit in ieder geval af te bouwen. Overige oorzaken kunnen zijn; donkere nagellak en veel arbeid met je handen verrichten.

3. Schimmelnagels

Schimmelnagels zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een infectie met schimmel. Deze infectie kan leiden tot verkleuring van de nagel, verdikking en broosheid. Om schimmelnagels te voorkomen, is het belangrijk om je voeten goed te wassen en droog te houden, schone sokken te dragen en je schoenen regelmatig te luchten.

4. Ontstoken nagelriem

Een ontstoken nagelriem kan erg pijnlijk zijn en kan worden veroorzaakt door het bijten van nagels of het te vaak trimmen van de nagels. Veelvoorkomende klachten zijn onder andere; het doet pijn wanneer er iets tegen de huid komt, er komt pus uit de huid en de huid voelt dik en warm aan. Het beste wat je kunt doen is de ontstoken nagel rust geven en niet te veel proberen aan te raken of te belasten.

5. Geribbelde nagels

Geribbelde nagels kunnen in de meeste gevallen geen kwaad en zijn te wijten aan ouderdom. Hoe ouder je wordt hoe meer je nagels zullen gaan rimpelen. Je nagels zullen dan ook kwetsbaarder worden wat uiteindelijk kan leiden tot droge nagels waardoor ribbels ontstaan. Een goede nagelverzorging kan dit ouderdomskwaaltje tegengaan.

6. Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door het knippen van de nagels op een verkeerde manier. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je nagels op de juiste manier te knippen en regelmatig je voeten te wassen en droog te houden.

7. Strepen op je nagels

Strepen op je nagels kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan problemen, zoals een tekort 
aan eiwitten of zink. Uit voeding zou je voldoende eiwitten en zink moeten halen, maar wil je dit aanvullen dan kan dat met supplementen.


Tot slot is het belangrijk om je nagels gezond te houden door regelmatig aandacht te besteden aan je hand- en nagelverzorging en door je nagels goed te beschermen. Ook is het belangrijk om regelmatig je sokken te vervangen en schoenen goed te luchten om schimmelinfecties te voorkomen.

Neem contact op of kom langs in de winkel bij eventuele vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing