Houd ons voedsel gentech vrij!

Houd ons voedsel gentech vrij!

calendar_today Geplaatst op:

De Europese Commissie bereidt op dit moment een herziening voor van de regels voor nieuwe veredelingstechnieken. Als de plannen doorgaan, zal als eerste de gentechniek CRISPR-Cas ongemerkt en onherkenbaar zijn intrede doen in de landbouw en in ons boodschappenmandje. Met als gevolg dat consumenten én boeren niet meer kunnen kiezen voor gentechvrij voedsel. Het gaat iedereen aan, maar de biologische sector wordt hierdoor extra getroffen, omdat gentechvrij produceren in de Europese Biologische Verordening is vastgelegd en boeren en consumenten hier dus op moeten kunnen vertrouwen. 

Laat ook jouw stem horen! Vanaf vandaag, 27 juni, liggen er ansichtkaarten in alle van bio-winkels van Nederland geadresseerd aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, waarin we hem oproepen om zich in te zetten voor keuzevrijheid van ons voedsel. Het enige wat jij hoeft te doen is te ondertekenen en zo snel mogelijk op de bus doen. Laten we hopen dat hij met zakken vol post achter z’n oren gaat krabben en het wetsvoorstel nog eens onder de loep neemt. Vanaf vandaag kun je ook een petitie tekenen om het onderwerp op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen. Doe mee! Want op 5 juli 2023 wordt de herziening besproken in de Tweede Kamer en alleen sámen kunnen we echt een verschil maken.

 

Dinsdag 27 juni. Tijd voor actie!

  1. Teken de online petitie
  2. Haal de ansichtkaart op in de winkel en stuur ‘m op
  3. Volg onze socials en like en deel onze berichten
  4. Enthousiasmeer iedereen om ook de petitie te tekenen
  5. Wil je de campagne met een kleine financiële bijdrage steunen dan alvast veel dank!
  6. Meer info

Nog meer weten: Bionext nieuws.

 

 

 

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing