5 tips voor een goede baardverzorging

5 tips voor een goede baardverzorging

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In deze blog gaan we het hebben over de baardverzorging. Een goede baard begint natuurlijk met een goede verzorging. Er zijn tal van verschillende soorten baardverzorgingsproducten, maar jij wilt natuurlijk alleen de beste producten voor je baard. Het is een misverstand dat je een baard of snor niet hoef te verzorgen, het niet verzorgen van je baard of snor kan een onverzorgde uitstraling geven. In deze blog zullen we het gaan hebben over het verzorgen van je baard, maar ook over welke producten het beste gebruikt kunnen worden bij het verzorgen van je baard. Broeders Gezondheidswinkel beschikt over een ruim aanbod aan producten bedoeld voor de gezichtsverzorging en gezichtsreiniging.

Waarom is baardverzorging belangrijk

Het wordt aangeraden om je baard minimaal 2 of 3 keer in de week grondig te reinigen.  Hier kun je baardshampoo en lauwwarm water voor gebruiken. Wanneer je je baard niet verzorgd, ontstaan er onhygiënische geuren. Dit kan ontstaan door voedselresten of andere rondslingerende vuiltjes.

Het verzorgen van je baard kan met verschillende soorten producten, denk hierbij aan een baardshampoo, baardzeep, baardconditioner en baardbalsem. Daarnaast zijn er ook speciale borstelt waarmee jij je baard goed kan verzorgen.


Tips voor een goede baardverzorging

Hierbij 5 tips die jou gaan helpen bij een verzorgde en stralende baard:

  1. Zorg ervoor dat je je baard bijna dagelijks reinigt. Je baard wordt blootgesteld aan de zon, wind en dergelijke, waardoor het aan te raden is om hem dus bijna dagelijks te reinigen voor een frisse en schone baard. 
  2. Maak gebruik van een baardolie. Een baardolie is gemakkelijk aan te brengen en te verdelen in de baard. Voordeel van een baardolie is dat het de huid ook voedt. Een alternatief voor een baardolie is een baardbalsem. 
  3. Afhankelijk van de lengte van de baard is het belangrijk om je baard in model te brengen. Hier kun je verschillende baardverzorgingsproducten voor gebruiken. Denk hierbij aan een baardborstel en een baardwax. 
  4. Maak gebruik van een baardshampoo. Een baardshampoo is over het algemeen een milde en vriendelijke shampoo die vuilresten verwijderd. Bovendien zorgt deze shampoo ervoor dat er geen schilfertjes en schrale plekken ontstaan.
  5. Onderhoudt je baard goed door deze te trimmen met een baardmesje en scheermesje.  Gebruik hier scheergel voor en verwijder de overige lange plukjes eventueel met een schaar.


Neem contact met ons op voor eventuele vragen over dit onderwerp of over andere zaken.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing