In memoriam Jan van Kampen 1940-2022 †

In memoriam Jan van Kampen 1940-2022 †

person Door: Wim Melis , calendar_today Geplaatst op:

Dit weekend bereikte ons het trieste bericht dat één van de vorige generatie eigenaren Jan van Kampen is overleden. Hij is tijdens de oorlog geboren en is zijn hele leven trouw gebleven aan Oosterhout. Jan van Kampen is 82 jaar geworden.

De winkel van Broeders is in 1939 opgestart door Willem Broeders en zijn vrouw Riet Kemerink en de naam van Broeders prijkt tot op de dag van vandaag op de gevel. In 1968 nam hun dochter Ria Broeders samen met haar man Jan van Kampen de winkel van Broeders over en was de voortzetting van de winkel door de 2e generatie een feit. Eind zestiger jaren waren er de eerste ontwikkelingen op het gebied van homeopathie en reform met o.a. Dr. Vogel homeopathische geneesmiddelen en Dr. Moerman brood voor kankerpatiënten. Voor die nieuwe ontwikkelingen was met name Jan van Kampen de grote aanjager en toen nog gekleed met een witte doktersjas kwamen veel Oosterhouters bij hem langs voor een gezondheidsadvies. Homeopathie en reform zijn in de loop van de jaren verder doorontwikkeld en vormen in feite de belangrijke basis waar Broeders nu nog steeds voor staat. Vanaf 2002 is de winkel van Broeders voortgezet door de 3e generatie met dochter Hélène van Kampen en haar man Wim Melis. En sinds vorig jaar zijn ook de twee kleinzonen van Jan van Kampen in de personen van de broers Mike en Tom Melis aan boord als 4e generatie. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

rel-item-in-memoriam-jan-van-kampen-1940-2022

Jan van Kampen blijft in onze gedachten als mede-grondlegger van de huidige Broeders Gezondheidswinkel en Biologische Supermarkt. 

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Annet van der Schoot calendar_today Geplaatst op:

Gecondoleerd met het verlies van uw man,vader en opa.

chat_bubble_outline Nico calendar_today Geplaatst op:

Gecondoleerd, Mooie herinneringen aan!!

chat_bubble_outline cews calendar_today Geplaatst op:

Ik wens de familie en nabestaande heel veel sterkte in deze moeilijke tijd .

chat_bubble_outline smits.loontjens calendar_today Geplaatst op:

Gecondoleerd met het overlijden van Jan,Jan was zo'n eigenaar van een winkel die er ook écht was voor zijn klanten. Mijn oma (Mien de Bruijn) kwam toen der tijd altijd in de Winkel van Broeders. Sterkte iedereen met het dragen van dit grote verlies.

chat_bubble_outline Jeroen calendar_today Geplaatst op:

Beste familie van Jan, Hierbij wil ik jullie van harte condoleren met het overlijden van jullie man, vader, schoonvader en opa. Ik wens jullie veel sterkte maar ook een mooie afscheidsdienst.

chat_bubble_outline T. de Booij calendar_today Geplaatst op:

Fam. van Kampen-Broeders. Al vanaf eind jaren 70 doe ik de boodschappen bij Gezondheidswinkel Broeders en heb Dhr van Kampen leren kennen als een man van weinig woorden maar heel klantvriendelijk. Onze Hartelijke Condoleances met het overlijden van uw Echtgenoot, Vader, Schoonvader en Opa. Kracht en Sterkte toegewenst in deze moeilijke dagen.

chat_bubble_outline Babs H. calendar_today Geplaatst op:

Wat een triest bericht, Jan heeft mij veel en goed geholpen. Gecondoleerd en heel veel sterkte.

chat_bubble_outline A. van Kempen calendar_today Geplaatst op:

Gecondoleerd met het verlies van de Heer J v Kampen. Mocht al klant zijn toen Dhr en Mevr de winkel op een gezellige en met raad en daad beheerde.

chat_bubble_outline Nina en Jan de Lint calendar_today Geplaatst op:

Onze hartelijke condoleances Nina en Jan de Lint

chat_bubble_outline Familie Schuttelaar calendar_today Geplaatst op:

Beste Helene,Wim,Mike en Tom, wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van jullie vader en opa Familie Schuttelaar

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing