Het belang van een goede voetverzorging

Het belang van een goede voetverzorging

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is van zeer groot belang dat je je gehele lichaam goed verzorgd. Dit doe je natuurlijk om beter in je vel te zitten, maar ook om eventuele kwaaltjes en aandoeningen te verhelpen/voorkomen. In deze blog gaan we specifiek in op de verzorging van je voeten. In deze blog gaan we in op de volgende vragen: wat houdt een goede voetverzorging in,  wat zijn eventuele klachten bij een slechte voetverzorging en tips voor een goede voetverzorging.

Wat is een goede voetverzorging?

Vanzelfsprekend dienen je voeten goed gewassen te worden, hier kun je een milde zeep voor gebruiken. Daarnaast is het aan te raden je voeten zo af en toe te wassen met antibacteriële zeep of door met je voeten in azijn te gaan zitten. Waar veel mensen voetschimmel van krijgen is door het niet goed droogmaken van je voeten. Overige tips zijn het dragen van slippers tijdens het douchen, het niet uitlenen van je handdoek aan iemand anders en zorg voor schoenen die je voeten kunnen laten ‘’ademen’’.

Klachten bij een slechte voetverzorging

Zoals al uitgelegd kun je last krijgen van verschillende klachten en aandoeningen bij een slechte voetverzorging. Zo kun je last krijgen van schimmels tussen je tenen, daarnaast is een veelvoorkomend probleem het hebben van kalknagels. Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn witgele of bruine nagels die ontstaan door een schimmel. Vaak zijn ze hard en dik, waardoor ze niet loslaten. Schimmelnagels zijn besmettelijk, het is daarom van belang dat je die grondig aanpakt. Bij Broeders Gezondheidswinkel kun je terecht voor verschillende producten waarmee kalknagels behandeld kunnen gaan worden. Een ander veelvoorkomend verschijnsel is eelt. Dit is een verdikking van de opperhuid die ontstaat door wrijving, bijvoorbeeld door te grote of te kleine schoenen.

Tips voor een goede voetverzorging

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor goed verzorgde en zachte voeten:

  • Heb je last van droge of geïrriteerde voeten? Maak dan gebruik van een voetcrème. Deze crème zorgt ervoor dat de droge voeten gehydrateerd worden en dat je voeten weer zacht aanvoelen.
  • Klachten voorkomen is beter dan genezen, neem daarom met regelmaat de tijd om je voeten goed te verzorgen. Laat je voeten ontspannen door een voetbad te maken met een bruistablet of etherische olie.
  • Wanneer je last hebt van kalknagels, dan is het aan te raden om met je voeten in het azijn te gaan zitten. De azijn zorgt ervoor dat de schimmel niet verder kan groeien. Daarnaast zijn er verschillende producten, zoals de kalknagelpen, die kalknagels tegengaat.
  • Heb je last van gevoelige voeten door eelt? Maak dan gebruik van een vijl, hiermee kun je het eelt wegslijpen.

Neem contact met ons op bij eventuele vragen.


 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing