Last van een opgezette buik? Wij hebben een aantal tips voor jou!

Last van een opgezette buik? Wij hebben een aantal tips voor jou!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het gevoel van een opgezette buik is de meeste mensen wel bekend. Door bijvoorbeeld een keer zwaar te tafelen kun je last hebben van een opgezette buik in combinatie met een opgeblazen gevoel. Vaak niks ernstigs en uiteindelijk verdwijnt het ook vanzelf, maar waar komt dit gevoel vandaan en hoe kom je er snel vanaf? In deze blog gaan we verder op deze vragen in.

 

Oorzaken opgezette buik

Er is niet één specifieke oorzaak voor een opgezette buik. Er zijn een aantal factoren die invloed kunnen hebben op het ontstaan van een opgeblazen buik, denk hierbij aan leeftijd, alcohol, roken, spanning, stress, onvoldoende beweging of een ongezond eetpatroon. Een te grote druk op de maag door bijvoorbeeld veel ongezonde voeding, kan leiden tot brandend maagzuur. Daarnaast kan een opgezette buik ontstaan door een onjuiste spijsvertering of een verstoorde darmflora ( bacteriën die zich in de darmen bevinden).

Hoe te verhelpen?

De grote vraag is natuurlijk: hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn opgezette buik af? Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jou hierbij kunnen helpen:

  • Eet langzaam en kauw goed op je voedsel want hoe gehaaster je eet, hoe groter de kans op een opgeblazen gevoel is.
  • Ga niet door met eten totdat je bomvol zit, maar stop met eten terwijl je nog een beetje trek hebt. Het verzadigde gevoel komt namelijk pas 20 minuten na het eten opzetten.
  • Om je spijsvertering te bevorderen is het belangrijk om minimaal 1,5 liter water of thee te drinken.
  • Om een opgezette buik te voorkomen raden we je aan om niet te drinken tijdens het nuttigen van een maaltijd. Het is beter om dit ervoor of erna te doen.
  • Zorg dat je vaker en in kleinere hoeveelheden eet. 
  • Om een goede spijsvertering te hebben is het belangrijk om voldoende vezels te eten. Zorg daarbij dat je voldoende water drinkt want anders zorgen de vezels voor een omgekeerd effect. Volkoren of bruin brood, volkorenpasta en zilvervliesrijst zijn voorbeelden van vezelrijke producten.
  • Om je spijsvertering sneller te laten werken is het belangrijk om voldoende te bewegen. Ga na het eten even een kwartiertje wandelen om je maaltijd te laten zakken.

Vragen?

Heb je nog vragen over een opgezette buik of andere klachten? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing