Hoe kun je een blaasontsteking herkennen, verhelpen en voorkomen

Hoe kun je een blaasontsteking herkennen, verhelpen en voorkomen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In deze blog wordt aandacht besteedt aan het herkennen van een blaasontsteking. Mocht je er last van hebben gehad, dan kan je erover meepraten hoe vervelend dat kan zijn. Bij een blaasontsteking komen verschillende symptomen worden ervaren die in sommige gevallen meer dan een week kunnen duren. In deze blog wordt aandacht besteedt aan het herkennen van een blaasontsteking. Daarnaast wordt ook omschreven wat je eraan kunt doen en er wordt antwoord gegeven op de vraag: is een blaasontsteking te voorkomen?

Hoe herken je een blaasontsteking?

Een blaasontsteking ontstaat door bacteriën. Deze bacteriën komen via de plasbuis in de blaas en blijven daar vastzitten, wat uiteindelijk leidt tot een blaasontsteking. Bij vrouwen komt een blaasontsteking vaker voor dan bij mannen. Daarnaast kan het niet volledig leeg plassen van de blaas en een verminderde weerstand de oorzaak zijn van een blaasontsteking. Het is daarom ook belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Eventueel kunnen voedingssupplementen worden gebruikt als aanvulling op je dagelijkse voeding. Mocht je een blaasontsteking hebben dan kun je dit herkennen aan de volgende symptomen:

  • Sterk ruikende plas.
  • Het gevoel hebben dat je moet plassen, echter plas je steeds een klein beetje.
  • Branderig gevoel of pijn bij het plassen.
  • Pijn in de onderbuik of onderrug
  • Het gevoel te moeten plassen kan al zeer doen.

Wat te doen tegen een blaasontsteking?

Mocht je last hebben van een blaasontsteking dan is de nummer één tip: drink voldoende water. De richtlijn is ongeveer 2 á 3 liter per dag. Daarnaast zijn er nog een aantal handige tips die je kunt gebruiken tijdens een blaasontsteking:

  • Ga direct plassen als je voelt dat je moet plassen.
  • Plas de blaas volledig leeg.
  • Plas direct na het vrijen.

Blaasontsteking voorkomen

Zoals eerder in de blog vermeld, maak je een grotere kans op een blaasontsteking wanneer de blaas niet volledig leeg wordt geplast of bij een verminderde weerstand. Helemaal voorkomen van een blaasontsteking gaat niet, maar maak de kans zo klein mogelijk door genoeg vitamines binnen te krijgen en door altijd je blaas volledig leeg te plassen.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op!
 

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing