Wat is collageen

Wat is collageen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Collageen is voor sommige mensen een niet heel bekend begrip. Toch is het een belangrijk aspect in het lichaam, met vele functionaliteiten. Sterker nog, het lichaam heeft collageen nodig, omdat het verschillende processen in je lichaam steunt. Een tekort aan collageen of teveel aan collageen kan voor verschillende vervelende symptomen zorgen. In deze blog wordt duidelijk gemaakt wat collageen is, waar collageen in zit en waarom collageen goed is voor je lichaam.

Wat weten we van collageen?

Collageen is één van de meest voorkomende eiwitten in je lichaam. Je lijft maakt het in principe zelf aan, maar hoe ouder je wordt hoe minder je lichaam zelf kan aanmaken. Er zijn tal van verschillende soorten collageen bekend. De hoofdfunctie van collageen is structuur, elasticiteit, samenhang en stevigheid aanbrengen voor onder andere het bindweefsel, botten, pezen, huid, bloedvaten en kraakbeen.

Waar zit collageen in?

Zoals vermeld bevindt collageen zich voornamelijk in gewrichten,  de huid en botten. Je lichaam maakt zelf een bepaalde hoeveelheid collageen aan, maar daarnaast zijn er ook verschillende producten die collageen bevatten, die producten luiden als volgt;

  • Groente en rood fruit: Het is algemeen bekend dat groente en fruit ontzettend gezond zijn, maar wil je je collageenniveau aanvullen? Neem dan rood fruit en rode groenten.  Denk hierbij aan tomaten, rode paprika en watermeloen.
  • Vlees en vis: Ook in vlees en vis zit behoorlijk wat collageen. In vlees zelf zit meer collageen dan in vis, maar juist de schubben van een vis zijn een bron van collageen.
  • Voedingsmiddelen met zwavel: Zwavel is essentieel voor verschillende functies in het lichaam. De synthese van collageen is afhankelijk van dat er voldoende zwavel in het lichaam aanwezig is.

Waar is collageen goed voor?

Collageen is essentieel voor het behouden van een goede en sterke bindweefselstructuur. Collageen houdt de spieren en gewrichten soepel. Het komt er op neer dat collageen zorgt dat onze organen en huidt goed tegen een stootje kunnen. Mocht je je collageeninname willen aanvullen met een supplement, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan de collageen poeder van lucovitaal.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op bij eventuele vragen.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Ernie calendar_today Geplaatst op:

Ik heb weleens gehoord dat aanvullen van collageen van buitenaf niet helpt. Dat het alleen werkt als je lichaam het zelf aanmaakt. Hoe zit dat?

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing