Wallen onder je ogen

Wallen onder je ogen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wallen onder je ogen kunnen als zeer vervelend worden ervaren, niet zozeer omdat het veel lichamelijke klachten oplevert, maar vooral omdat men het niet mooi vindt. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van wallen en laten we zien hoe een goede nachtrust, levensstijl, goede voeding en voldoende vitamines een positieve bijdrage kunnen leveren.

Wat zijn wallen?

Wallen zijn zakjes die onder je ogen ontstaan wanneer er vocht, vet of huid ophoopt onder je ogen. Dit leidt ertoe dat je een oudere en vermoeide uitstraling hebt, wat voor onzekerheid kan leiden. Verregaande maatregelen kunnen fillers of een onderooglidcorrectie zijn, echter zijn er ook andere minder vergaande manieren om wallen te verminderen.

Oorzaken wallen

Onder je ogen zit het omringende bindweefsel. Des te ouder je wordt, des te slapper het bindweefsel wordt. Hierdoor is het een mogelijkheid dat de huid onder de ogen wat meer gaat hangen dan je gewend bent. Gevolg hiervan is dat het vet uit de oogkas naar beneden gaat zakken met wallen onder de ogen als gevolg.

Wat kun je doen om wallen te verminderen?

Er zijn verschillende manieren om die vervelende wallen onder je ogen te verminderen. Hier volgen een aantal tips die jou hierbij gaan helpen.

  • Neem een gezonde levensstijl aan: Een ongezonde levensstijl zoals roken, het drinken van veel alcohol en het urenlang staren naar je computer of telefoon kunnen lijden tot kringen om je ogen. 
  • Neem voldoende rust: Slaaptekort (vermoeidheid) en stress zijn factoren die van grote invloed zijn op wallen. Door dat de huid rondom je ogen het dunst is, is het dan ook één van de eerste gebieden waar stress zich uitdrukt. Neem dus een goede nachtrust om minder vermoeid over te komen.
  • Hydrateer het gebied rondom je ogen: Het is belangrijk dat je de huid rondom je ogen goed hydrateert. Zoals aangegeven is de huid hier zeer dun en het is dus van belang dat deze huid soepel blijft. Dit doe je bijvoorbeeld door een oogcrème te gebruiken.

Vragen over wallen onder je ogen? Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing