5 tips om fit te blijven

5 tips om fit te blijven

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Fit zijn en blijven is wat iedereen graag wilt, maar het daadwerkelijk doen is het zwaarste gedeelte. Om fit en gezond te zijn is het belangrijkste om er een gezonde levensstijl op na te houden. Een gezonde levensstijl zorgt er niet alleen voor dat je jezelf fitter voelt, het zorgt er ook voor dat je je het risico verkleint dat je allerlei kwaaltjes en ziektes oploopt. In deze blog gaan we 5 tips geven hoe je fit wordt en fit blijft.

1. Eet bewust

Iedereen heeft het weleens gehoord ‘’het is belangrijk om bewust te eten’’. Het is duidelijk dat fruit en groente beter is dan chocolade, maar wat houdt bewust eten nou exact in? Bewust eten is aandacht geven aan wat je eet. Wanneer je geen of nauwelijks aandacht besteedt aan wat je allemaal eet op een dag, dan kan het zo zijn dat je te veel binnenkrijgt. Wanneer je bewust op je eten gaat letten, dan krijg je inzicht wat je allemaal op een dag eet en drinkt.

2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Fit worden en fit zijn betekent ook voldoende betekend ook voldoende lichaamsbeweging.  Uren per dag sporten is niet nodig, maar een goede norm is minimaal een half uur per dag bewegen. Dit kan al door kleine dagelijkse dingen aan te passen. Ga met de fiets boodschappen doen, pak de trap in plaats van de lift en zoek een sport die bij je past.

3. Zorg voor een goed nachtrust

Naast gezond eten en bewegen is rusten ook zeer belangrijk. Dit zit hem voornamelijk in het aantal slaapuren. Het aantal slaapuren per persoon kan sterk verschillen, zo is de een heel de dag energiek met 6 uur slaap en de ander heeft minimaal 9 uur slaap nodig. Toch ligt de norm rond de 8 uur slaap per nacht. Niet alleen de slaapduur, maar ook de slaapkwaliteit is belangrijk. Goed in je vel zitten bevorderd de slaapkwaliteit.

4. Neem genoeg rust

Niet alleen nachtrust is belangrijk, ook het goed op je lichaam letten is belangrijk. Ben je zeer enthousiast begonnen met sporten en doe je dat elke dag, dan kan dit averechts werken op je gezondheid. Spieren hebben belang bij rust, geef je spieren genoeg tijd om te herstellen en sterker te worden.

5. Stel realistische doelen

Wanneer men een doel gaat stellen gebeurd het vaak dat doelen zeer ambitieus en vaak niet realistisch zijn. Onze tip is daarom ook om klein te beginnen. Daarbij is het belangrijk dat het doel concreet wordt gemaakt. Stel jezelf de vraag: Wat moet ik allemaal doen en laten om mijn doel te behalen.

Vragen over fit worden en blijven? Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing