Zwangerschap: wat zijn de symptomen?

Zwangerschap: wat zijn de symptomen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Je probeert zwanger te raken of je hebt minder gelet op de anticonceptie. Hoe dan ook, je lichaam geeft signalen af die op een zwangerschap kunnen duiden. Het kan zijn dat je lichaam je voor de gek houdt, daarom is het belangrijk dat je de eerste symptomen van een zwangerschap kunt herkennen, ook al kunnen deze symptomen van vrouw tot vrouw flink verschillen. Toch zijn er een aantal tekenen die erop kunnen duiden dat je zwanger bent. In deze blog zal er meer duidelijkheid worden geschept in de symptomen die je van week tot week kunt ervaren.

Week 1

Volgens de officiële telling ervaar je in de eerste week van de zwangerschap nog geen klachten. Het is zelfs zo dat je in de eerste week van je zwangerschap nog menstrueert, omdat de telling de dag na de laatste menstruatie begint. Zelf ervaar je de telling vaak anders, omdat je rekent vanaf met moment dat je symptomen van een zwangerschap hebt.

Week 2

Ook na 2 weken voel je nog weinig van de zwangerschap. In deze week kan de eisprong plaatsvinden waardoor je zwanger kunt raken. Het moment van de bevruchting en de celdeling wordt niet opgemerkt, wel merk je mogelijk iets van de innesteling in de vorm van een lichte bloeding.

Week 3

In de derde week van de zwangerschap kunnen er een aantal symptomen merkbaar zijn. Zo kun je last krijgen van lichte krampjes, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en stemmingswisselingen. Het zijn allemaal klachten die kunnen betekenen dat er een klein mensje in je lichaam groeit.

Week 4

Normaal gesproken zou je in deze week ongesteld worden, maar als de menstruatie uitblijft is dit een nieuw symptoom van een zwangerschap. Voor de meeste vrouwen is het uitblijven van de zwangerschap de voornaamste reden om een zwangerschapstest te doen. Deze test meet het Hcg gehalte in je urine en op basis daarvan wordt een positieve of negatieve test gevormd.


Week 5 en 6

In deze fase weet je hoogstwaarschijnlijk zeker dat je zwanger bent, het hartje gaat steeds krachtiger kloppen en de basis van de baby is gelegd. Dat je zwanger bent ga je ook merken aan je lichaam, zo kun je last krijgen van: misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, buikkrampen, vaak moeten plassen en bijzondere eetlust. Bij Broeders Gezondheidswinkel kun je terecht voor verschillende zwangerschapsproducten die je door de zwangerschap heen helpen. Denk hierbij aan een zwangerschapsolie die je lichaam lekker soepel houdt en striemen tegengaat.


Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Nicole Tiel calendar_today Geplaatst op:

Goedenavond, Wij willen graag een kindje krijgen. Daarom neem ik sinds een tijdje foliumzuur (davitamon compleet zwanger plus). Deze bevat wrs niet het actieve bestanddeel (die mijn lichaam niet meer hoeft om te zetten, folaat las ik?). Welke multi zouden jullie aanraden uit jullie assortiment? Ik hoor het graag. Groetjes, Nicole

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing