Wat is Vegan?

Wat is Vegan?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het vegan zijn is trending, steeds meer mensen worden vegan, zijn geïnteresseerd in de eindeloze mogelijkheden op het gebied van vegan producten en ook de vegan restaurants zijn booming. Vegan wordt ook wel veganisme genoemd en wordt gezien als een levensstijl, waarbij niet alleen moet worden gedacht aan vleesvervangers, maar bijvoorbeeld ook aan vegan verzorgingsproducten. In deze blog maken we je wegwijs in de mogelijkheden als vegan en ook wat veganistisch zijn onderscheidt van een vegetariër zijn.

definitie van vegan

De letterlijke definitie van vegan of veganisme luidt als volgt: ‘’een levensstijl waarbij ( voor zover praktisch haalbaar wordt afgezien van wreedheid naar dieren voor eten, kleding of andere doeleinden’’. Veganisten eten alleen maar plantaardige producten, alledaagse producten zoals; melk, yoghurt, eieren en honing wordt ook van afgezien. Producten die een vegan wel vaak gebruikt zijn; groenten, peulvruchten, noten, zaden en granen. Ook in de kledingindustrie worden vaak dieren verwerkt, denk hierbij aan zijde, wol en bont. Hetzelfde geldt voor cosmetica, waarin dierlijke producten zijn verwerkt of getest op dieren. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die aansluiten op de normen en waarden van het veganisme. Zoals verteld wordt het veganisme gezien als een echte levensstijl, zo zullen veganisten plekken als een dierentuin of dolfinaria vermijden.

wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan?

Veel mensen kennen de termen vegetariër en veganist, maar vaak is nog onduidelijk wat precies het verschil tussen deze levensstijlen is. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten eten vallen onder de levensstijl veganist. Wanneer iemand geen vlees en vis eet, maar wel dierlijke producten waaronder zuivel en eieren, dan wordt die persoon gezien als een vegetariër. In het kort komt het er dus op neer dat veganisten nog een stapje verder gaan vergeleken met vegetariërs. De overstap naar het veganisme begint voor veel mensen met het overstappen op een plantaardig dieet. Veganisten lopen bepaalde voedingsstoffen mis, omdat ze bepaalde voedingsstoffen links laten liggen, denk hierbij aan vitamine B12.

wat kun je eten als vegan zijnde?

Zoals eerder verteld in de blog zijn de mogelijkheden op het gebied van vegan producten eindeloos. Denk hierbij aan plantaardige eiwitten, zaden en superfoods. Een voorbeeld van een vegan superfood is edelgist. Edelgist is een gedroogde inactieve gist met een kaasachtige smaak. Ook lekkernijen zoals chocolade en brownies zijn beschikbaar in een vegan variant. Plantaardige gerechten koken hoeft niet moeilijk te zien. Er zijn tal van lekkere recepten die ook gemakkelijk zijn om te maken. Ontdek wat er mogelijk is met vegan koken.

Wilt u meer weten over het veganisme en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing