Roos in je haar: wat kun je ertegen doen?

Roos in je haar: wat kun je ertegen doen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Heb je weleens last van roos? Dan is deze blog echt iets voor jou, omdat in deze blog hulpmiddelen aan worden gereikt om van die vervelende klachten af te komen. Roos zijn kleine witte velletjes of schilfertjes op de hoofdhuid. Het komt bij veel mensen voor en het komt ook vaak terug. Daarom wordt in deze blog aandacht besteed aan de oorzaak van roos en wordt er antwoord gegeven op de vraag: Hoe kom ik van roos af?

Hoe krijg je roos?

De cellen van je hoofdhuid worden steeds vernieuwd, normaal gesproken worden deze cellen elke twee weken vernieuwd. Dit proces waarbij oude hoofdhuidcellen in principe plaats maken voor de nieuwe cellen, gaat bij roos twee keer zo snel. Het gevolg hiervan is dat er ook twee keer zoveel oude cellen zijn die zich los gaan laten. Dit zijn de schilfertjes die uiteindelijk voor jeuk zorgen. Waarom de cellen zich sneller vermenigvuldigen bij mensen met roos is niet helemaal duidelijk, wel is duidelijk dat er een aantal factoren zijn die de klachten alleen maar erger maken, denk hierbij aan:

  • Stress
  • Bepaalde voeding
  • Koude of droge lucht

Hoe ziet roos eruit?

Wanneer je last hebt van roos gaan je klieren sneller werken. Dit leidt tot een hogere talgproductie wat weer bijdraagt aan de klontering van de huidcellen. Hierdoor ontstaat jeuk. Het is lastig, maar probeer niet te krabben, want het genezingsproces wordt verstoord door krabben op de droge hoofdhuid. De schilfertjes zien er door de samenklontering uit als kleine, witte vlokjes. In de meeste gevallen blijven deze vlokjes in je haar hangen, maar ze kunnen ook uitvallen op je schouders.

Wat te doen tegen roos?

Er is ook goed nieuws, want bij Broeders Gezondheidswinkel hebben we tips en middeltjes die je kunt gebruiken om roos (preventief) te behandelen.

  • Maak gebruik van een anti roos shampoo. Was de shampoo goed in en laat hem een paar minuten lang goed intrekken voordat je de shampoo uitspoelt. Met de anti roos shampoo verminder je binnen 2 weken klachten als jeuk.
  • Een andere tip die al in de blog gegeven is: vermijd krabben, omdat dit het genezingsproces verstoord.
  • Een goede haarverzorging is belangrijk, maar overdrijf hier niet in. Was je haar niet te vaak en douche niet te warm. Gebruik daarnaast een milde shampoo. Bekijk onze haarverzorgingsproducten voor de optimale verzorging van je haar.
  • Föhn je haar niet te vaak, de gist in je haar vindt deze warmte erg fijn.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je graag meer.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing