Wat kun je doen tegen gerstekorrels

Wat kun je doen tegen gerstekorrels

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het kan zijn dat je ze nooit hebt gezien en ineens heb je er een aantal, we hebben het hier over gerstekorrels. Niet iedereen is bekend met deze onschuldige aandoening die overal kan voorkomen, maar het meest voorkomt op het gezicht. Na deze blog weet je wat gerstekorrels zijn, wat je eraan kunt doen mocht je ze hebben en hoe je ze kan voorkomen.

Wat is een gerstekorrel? 

Gerstekorrels, ook wel milia of hagelkorreltje genoemd, zijn kleine witte korreltjes die ontstaan onder de huid. De korrels worden wel eens verward met puistjes, echter liggen gerstekorrels diep in de huid waardoor het lastig is om ze uit te knijpen. Gerstekorrels worden aangetroffen bij mensen van alle leeftijden. Niet alle gerstekorrels zijn hetzelfde, zo wordt er onderscheid gemaakt in primaire en-secundaire gerstekorrels. Het verschil is dat primaire gerstekorrels zich direct ontwikkelen op bijvoorbeeld het gezicht en secundaire gerstekorrels ontwikkelen zich door bijvoorbeeld een verwonding of verbranding.

Hoe ontstaat een gerstekorrel? 

Zoals eerder omschreven is een gerstekorrel een onschuldige aandoening waarbij de  talg en-zweetklieren verstopt zitten. De bultjes zijn vaak parelachtige korrels die ervoor zorgen dat je huid minder egaal wordt. Ze komen vaak voor op een droge, slecht gehydrateerde huid waardoor de talg hard wordt en zich zo ophoopt in een bultje. Andere zaken waardoor gerstekorrels kunnen ontstaan zijn: het veelvuldig zonnen of bij de genezing van een verwonding of brandwond. Het is daarom ook van belang om je huid goed te verzorgen door bijvoorbeeld dagcrème te gebruiken.

Wat kun je doen tegen gerstekorrels? 

Er heerst veel onduidelijk wat betreft gerstekorrels. Zo vragen veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze gerstekorrels kunnen verwijderen of dat gerstekorrels vanzelf verdwijnen. Gerstekorrels kunnen op verschillende plekken voorkomen, denk hierbij aan gerstekorrels op het ooglid, oog of de neus. Eigenlijk geldt voor het zelf verwijderen van gerstekorrels op welke plek dan ook, één advies: doe het niet! Het zelf verwijderen door ze bijvoorbeeld uit te knijpen levert niks op en het is zelfs mogelijk dat je je huid beschadigt. Je kunt wel andere producten gebruiken om gerstekorrels te verwijderen, denk hierbij aan: chemische peels of retinol (vitamine A). 

Hoe voorkom je gerstekorrels?

Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om gerstekorrels te voorkomen, deze tips luiden als volgt:

  • Reinig tweemaal daags om je huid zuiver en fris te houden
  • Bescherm je huid goed tegen de zon
  • Zorg ervoor dat je huid voldoende gehydrateerd is, een goede gezichtsverzorging is namelijk zeer belangrijk om gerstekorrels te voorkomen. Broeders Gezondheidswinkel biedt een ruim assortiment aan gezichtsverzorgingsproducten aan!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.


 

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing